Απεργία την Πρωτομαγιά

Χίος: Δεν είχε συντηρηθεί ποτέ η μπασκέτα που σκότωσε τον 19χρονο

Χίος: Δεν είχε συντηρηθεί ποτέ η μπασκέτα που σκότωσε τον 19χρονο Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της μπασκέτας που σκότωσε τον 19χρονο στη Χίο η οποία δεν είχε συντηρηθεί ποτέ. 


Ειδικότερα, στον χώρο που συνέβη το τραγικό περιστατικό βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ο διοικητής του Α.Τ. Χίου Γιάννης Αραμπατζής, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, και οι Λευτέρης Παπαλάνης και Αργυρώ Τσικολή εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το politischios, με τη συνδρομή τεχνικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων οι Αρχές εξέτασαν τη μπασκέτα που σκότωσε το νεαρό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πραγματογνωμοσύνη. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο χώρος έχει αποκλειστεί περιμετρικά. 

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι μπασκέτες είχαν τοποθετηθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980, και συγκεκριμένα το 1988 επί πρώην Δήμου Βροντάδου από την τότε Τεχνική Εταιρεία του Δήμου. Από τότε μέχρι και τις αρχές του 2000, οι μπασκέτες παρέμειναν στο σημείο χωρίς καμία πρόνοια για συντήρηση της βάσης. Το 2002, πάρθηκε η απόφαση της αντικατάστασής τους, όμως αυτή – χωρίς να προκύπτει το γιατί- δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρότι είχε ψηφιστεί και σχετικό κονδύλι, αναφέρει το politischios. Το 2002, όπως εξηγούν στον Μέσο παράγοντες του Δήμου Χίου, ήταν η τσιμεντόστρωση του χώρου.

Ουσιαστικά από το 1988 μέχρι και σήμερα οι μπασκέτες δεν ελέγχθηκαν για τυχόν προβλήματα διάβρωσης στη βάση τους καθώς απέχουν λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Ως προς την θεμελίωση των μπασκετών, ο πιο εκτενής έλεγχος, δείχνει ότι μάλλον έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τον νόμο καθώς αυτό που οδήγησε στην πτώση της μπασκέτας ήταν η διάβρωση των μεταλλικών σωλήνων που στήριζαν όλη την κατασκευή.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι δεν έγινε κάποια παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια τότε θα μιλάμε για μία μπασκέτα που ήταν ασυντήρητη ως προς την θεμελίωσή της για 31 χρόνια, αφού είχε συντηρηθεί μόνο εξωτερικά με βαψίματα και αλλαγή ταμπλό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πρόβλημα με την επίμαχη μπασκέτα, προέκυψε στη βάση της, αφού οι 4 μεταλλικές σωλήνες που στήριζαν το εσωτερικό της είχαν διαβρωθεί πλήρως με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 19χρονο. Οι μηχανικοί που την εξέτασαν, σημείωσαν ότι ήταν αδύνατο κάποιος να διαγνώσει εξωτερικά το πρόβλημα που υπήρχε στο εσωτερικό της.

Με πληροφορίες από politischios

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ