Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας από τον 27χρονο Κρητικό έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ίτον, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας στα Χανιά.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια «βίαιης εγκληματικής ενέργειας και πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης». Όπως είπε ο ίδιος, ο δράστης έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς. 

 

 

 

Η Αμερικανίδα είχε έρθει από τη Γερμανία στα Χανιά, στις 30 Ιουνίου, για να συμμετάσχει σε παγκόσμιο συνέδριο. Διέμενε στους χώρους φιλοξενίας της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης και ήταν η τέταρτη φορά που επισκεπτόταν την Κρήτη. Στις 2 Ιουλίου, μετά το μεσημεριανό γεύμα πήγε στο δωμάτιο της, φόρεσε αθλητικά ρούχα και βγήκε για τρέξιμο. Άφησε το κινητό της τηλέφωνο στο δωμάτιο μαζί με τα υπόλοιπα προσωπικά της αντικείμενα. Στις 4 Ιουλίου θα παρουσίαζε τα αποτελέσματα των ερευνών της στο συνέδριο. 

 

Όπως ανέφερε η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Ελένη Παπαθανασίου ο 27χρονος αγρότης παραδέχτηκε ότι, όταν εντόπισε το θύμα του, χτύπησε τη γυναίκα δύο φορές με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε στην παλιά αποθήκη πυρομαχικών όπου και κατά τα λεγόμενά του την βίασε πριν τη ρίξει νεκρή στο φρεάτιο. 

 

Αφού έκλεισε την τρύπα του φρεατίου με μία παλέτα, πήγε με το αυτοκίνητό του σε κοντινό νεκροταφείο όπου καθάρισε «επιμελώς» το πορτμπαγκάζ του οχήματος.

Τα ίχνη των ελαστικών του αυτοκινήτου "έδειξαν" τον δράστη

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουδάκη, οι αρχές βρήκαν ίχνη από ελαστικά αυτοκινήτου που – όπως τελικά ταυτοποιήθηκε – ανήκει στον 27χρονο αγρότη. Τα ίχνη των ελαστικών βρίσκονταν στο αγροτεμάχιο όπου οδηγεί στο φρεάτιο της στοάς που βρέθηκε το πτώμα. Στις 8 Ιουλίου, ερασιτέχνες εξερευνητές σπηλαίων βρήκαν τυχαία τη σορό και ενημέρωσαν το Α/Τ Πλατανιά.   

 

 

 

Από τη νεκροψία - νεκροτομή προκύπτει ότι η Σούζαν Ίτον δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου, ενώ εντοπίστηκαν ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο. Το θύμα έφερε πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά και στο πρόσωπο καθώς και κακώσεις στα χέρια. Ο καθ' ομολογίαν δράσης παραδέχθηκε ότι επιχείρησε να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και άλλα πειστήρια. Ο δράστης οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.