Αυτοκτονία στο Μοσχάτο: Καταγγελία για αποπλάνηση της 14χρονης - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Αυτοκτονία στο Μοσχάτο: Καταγγελία για αποπλάνηση της 14χρονης - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ Facebook Twitter
8

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στο Μοσχάτο, όπου μία 14χρονη κοπέλα έπεσε, το μεσημέρι, στις ράγες του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία ενώ, σύμφωνα με πηγές, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα οι γονείς του κοριτσιού είχαν καταγγείλει έναν 43χρονο άνδρα για αποπλάνηση της 14χρονης. Ο άνδρας είχε συλληφθεί από την αστυνομία και σήμερα θα περνούσε από αυτόφωρο. Οι γονείς του κοριτσιού βρίσκονται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». 

Η αστυνομία ερευνά την σύνδεση της φερόμενης αυτοκτονίας της μαθήτριας με την καταγγελία σεξουαλικής αποπλάνησης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η μητέρα του κοριτσιού είχε αντιληφθεί πως το παιδί είχε πέσει θύμα αποπλάνησης και μαζί με τον πατριό του κατήγγειλαν την υπόθεση στο τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας.

Αυτοκτονία στο Μοσχάτο: Καταγγελία για αποπλάνηση της 14χρονης - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ Facebook Twitter

Συμμαθητές της μεταφέρουν ότι το κορίτσι βρισκόταν εδώ και μέρες σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Το μεσημέρι μπήκε με στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο. Επικύρωσε το εισιτήριό της, οι μπάρες άνοιξαν και πέρασε στην αποβάθρα. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η κοπέλα κοιτούσε επίμονα την οθόνη του κινητού τηλεφώνου της και, την ώρα που πλησίαζε ο συρμός, βούτηξε στις ράγες με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από το τρένο. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο για να την απεγκλωβίσουν, ήταν ήδη αργά. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», λίγη ώρα αργότερα και ενώ η αστυνομία είχε εκκενώσει τον σταθμό, ένας φίλος της κοπέλας έφτασε στο σημείο και ζητούσε από τους αξιωματικούς να τον αφήσουν να περάσει. «Τί έγινε; Μου είπε ότι "βουτάει"...» είπε χαρακτηριστικά ο ανήλικος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω στην ανήλικη βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας που απευθύνεται στον δράστη. Μόλις έφτασαν στον σταθμό, οι γονείς της κοπέλας λιποθύμησαν όταν άκουσαν πως το παιδί είναι νεκρό. Ασθενοφόρο τους μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου και νοσηλεύονται μέχρι αυτή την ώρα σε κατάσταση σοκ. 

Λίγο μετά τις 6μ.μ η κυκλοφορία στον ΗΣΑΠ αποκαταστάθηκε.

Ελλάδα
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δηλαδή για σενα φταίνε οι γονείς, το τάμπλετ και το κορίτσι! Ακόμα και ιντερνετ να μην έχεις, πάλι κινδυνεύεις. Ωραία μετάθεση ευθύνησς σε όλους εκτός απο το άτομο που πραγματικα΄έφταιγε.
Ακριβώς! Μετάθεση ευθυνών. Έχουν τον τραγικό πόνο τους οι άνθρωποι, θα έχουν πάντοτε μία ενοχική σκιά από πάνω τους να κρέμεται για το παιδί που αυτοκτόνησε, θα έχουν και το κούνημα του δακτύλου του καθενός. Λίγη ντροπή.
Άκυρο σχόλιο. Δεν φταίνε αυτά και αποπλάνηση δεν γίνεται μόνο μέσω facebook, γίνεται και...live. Εικάζω έμενε κοντά και γνωρίστηκαν κάπως καθώς αυτός έχει κάποιο συνοικιακό μίνι μαρκετ διαβασα. Παντρεμένος με παιδί κιόλας. Κατηγορούμενος για πορνογραφία διότι ερωτοτροπούσε πάλι με 14χρονη προ διετίας και τράβηξε βίντεο. Αν κάποιος φταίει τότε είναι αυτός. Και υπό μια πιο αφηρημένη έννοια "έφταιγε" και η κοπέλα που ήταν τελικά πολύ ευαίσθητη και αφελής που τα έφτιαξε με τόσο μεγάλο. Ο γονέας της τους είδε και παίξαν ξύλο και της απαγορεύτηκε να ξαναπατήσει στο κατάστημα του. Ντροπή για το ότι το μάθαν οι δικοί της + θλίψη/οργή για το ότι δεν θα τον ξαναέβλεπε + ηλικία + 1ος έρωτας λογικά + αδύναμος χαρακτήρας = το παραπάνω τραγικό αποτέλεσμα. Κρίμα η κοπέλα πραγματικά. ΥΓ: Τονίζουν ότι κοιτούσε επίμονα το κινητό. Είτε έστειλε μήνυμα και περίμενε απάντηση απ τον 46χρονο και να άλλαζε γνώμη αυτή είτε κάποια απάντηση ήθελε απ αυτό το φίλο της που εμφανίστηκε.
Άκυρο το σχόλιο στη συγκεκριμένη περίπτωση, όντως. Δεν είχαμε μάθει ακόμα λεπτομέρειες και φαντάστηκα ότι ήταν μία ακόμα περίπτωση αποπλάνησης ανηλίκου μέσω ίντερνετ (βλ. facebook), από τις πολλές τα τελευταία χρόνια. Αλλά μην τρελαίνεστε πια με την καραμέλα για μετάθεση ευθυνών, η πολιτική ορθότητα σας έχει κάψει τον εγκέφαλο. Προφανώς αυτός που φταίει είναι ο παιδεραστής, αλλά με αφορμή αυτή την περίπτωση επαναλαμβάνω ότι τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ χωρίς επίβλεψη σε μικρές ηλικίες για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν ξεπλένουμε κανέναν εγκληματία με το να λέμε τα αυτονόητα.
Τι σχέση έχει η "πολιτική ορθότητα" με το θέμα μας και με αυτό που είπαμε εμείς είπαμε; Μάλλον καμία. Πριν να κατηγορείς, λοιπόν, κάποιους για "καμένο εγκέφαλο" μάθε πρώτα να χρησιμοποιείς, με στοιχειώδη ορθότητα, βασικά νοήματα. Έπειτα -επί του θέματος, σε καθαρά πραγματιστική βάση- δεν είναι και τόσο εύκολο να περιφρουρήσει ένας γονιός ένα -όχι 5χρονο νήπιο, άλλα 14 έφηβο άτομο- στην διαδικτυακή επικοινωνία. Και είδες πως αντέδρασε το συγκεκριμένο έφηβο άτομο στην "απαγόρευση". Θεωρείς ότι θα χειριζόσουν το θέμα καλύτερα; Έξω απ' το χορό και κατόπιν εορτής... Άστο.
Εντάξει ρε βλαχάκι, ξέρεις καλύτερα. Κι αφού δεν μπορούμε να περιφρουρήσουμε τους εφήβους και η απαγόρευση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα (που τα φέρνει, δεν ξέρω ποιος μίλησε για απαγόρευση), ας μην κάνουμε τίποτα.Δωρεάν πληροφορία: πολιτική ορθότητα είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να λέμε μόνο "τι κρίμα" και να μην εκφέρουμε καμία άλλη άποψη από φόβο πως θα προσβάλουμε τον οποιονδήποτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση τους γονείς. Εκεί φτάσαμε.