Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο του Άρη

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για την επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο του Άρη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους πέντε συλληφθέντες για την χθεσινή επίθεση σε σύνδεσμο του Άρη στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Με δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα βαρύνονται οι πέντε νεαροί, φερόμενοι ως οπαδοί του ΠΑΟΚ, που συνελήφθησαν για την επίθεση με βόμβες μολότοφ, πυρσούς, ξύλα και άλλα αντικείμενα, εναντίον συνδέσμου φιλάθλων του Άρη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 22 έως 26 ετών, παραπέμφθηκαν στον 2ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Νωρίτερα, συνοδεία αστυνομικών μετήχθησαν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες που αφορούν τις εξής πράξεις και είναι από κοινού: έκρηξη, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη τελεσθείσα και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και παράνομη οπλοφορία (οι δύο πρώτες σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιπες πλημμελημματικές).

Οι ίδιοι αρνούνται τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, ενώ προανακριτικά φαίνεται να δήλωσαν ότι βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να πιουν καφέ. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους, συμμετείχαν σε ομάδα περίπου πενήντα κουκουλοφόρων, από τους οποίους κάποιοι έφεραν διακριτικά του «Δικεφάλου του Βορρά», που επιτέθηκαν χθες το βράδυ στον σύνδεσμο του Άρη. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας ανήλικος που βρισκόταν στον σύνδεσμο και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης υπήρξε άμεση και με τη συνδρομή συναδέλφου τους που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας κατάφεραν να προσάγουν αρχικά τους πέντε παραπάνω νεαρούς, πριν απομακρυνθούν από την περιοχή. Στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια, ξύλα, γάντια και διάφορα άλλα αντικείμενα, ενώ μετά από εξέτασή τους από αστυνομικούς οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM