Σήμερα στον ανακριτή ο 54χρονος για τη σφαίρα στην 8χρονη Αλεξία

Σήμερα στον ανακριτή ο 54χρονος για τη σφαίρα στην 8χρονη Αλεξία Facebook Twitter
0

Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή ο 54χρονος άνδρας που κατηγορείται για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας από σφαίρα.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σωματική βλάβη από τον εισαγγελέα Θηβών.

Ο άνδρας βρίσκεται υπό κράτηση στη Λιβαδειά, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, η 8χρονη έπαιζε με άλλα παιδιά στην αυλή του σπιτιού της, όταν έπεσε αναίσθητη από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο.

Η βαλλιστική εξέταση επιβεβαιώνει πως ο 54χρονος πυροβόλησε στον αέρα και η αδέσποτη σφαίρα χτύπησε στο κεφάλι την 8χρονη. 

Προχθές δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, που την Τρίτη συνέλαβε τον 54χρονο.

Σε βαθιά καταστολή η 8χρονη Αλεξία

 

Κρίσιμη χαρακτήρισαν την κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», με χθεσινή ανακοίνωσή τους. 

Η 8χρονη νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη καθώς και σε βαθιά καταστολή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εγκεφαλικό οίδημα που έχει προκληθεί συνεπεία του τραύματος στο κρανίο της και της χειρουργικής επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε γι αυτό.

«Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί του νοσοκομείου.

«Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα», υπογράμμισαν χαρακτηριστικά. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ