«Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ», δηλώνει τώρα ο Δήμαρχος Καλαμάτας

«Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ», δηλώνει τώρα ο Δήμαρχος Καλαμάτας Facebook Twitter
Εurokinissi
4

«Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση», δήλωσε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή One Line, στο διαδικτυακό κανάλι One TV, ο κ. Νίκας υποστήριξε πως μετά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη τα πράγματα δεν μπορεί να είναι ίδια.


«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία», είπε ο κ. Νίκας.

«Αν δεν αλλάξουν όλα είναι σαφές πως το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση», ανέφερε επιμένοντας ωστόσο πως το έθιμο είναι συνδεδεμένο με την ευρύτερη περιοχή εδώ και διακόσια χρόνια. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε συμβεί ποτέ τέτοιο γεγονός, είπε ο δήμαρχος. 

«Σε εμένα έθιμα με μπαρούτια δεν μου αρέσουν», είπε ο δήμαρχος αναφέροντας πως επισκέφθηκε πολλές φορές την Αθήνα για να συνομιλήσει με «αλλεπάλληλες κυβερνήσεις» ώστε να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο του εθίμου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Νίκας είχε δηλώσει μετά την τραγωδία που σημειώθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ότι «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ωστόσο, ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ