Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του εικονολήπτη

Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του εικονολήπτη Facebook Twitter
0

Σε βαρύ κλίμα έγινε σήμερα, στην Εύα Μεσσηνίας, η κηδεία του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη που σκοτώθηκε την Κυριακή του Πάσχα, ενώ κάλυπτε τον σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα. 

  

Συγγενείς και φίλοι του 54χρονου συνόδευσαν τη σορό του στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό όπου έμενε με τη γυναίκα και τα δύο τους παιδιά.

Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, που έχει ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του ότι «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα καταργηθεί γιατί είναι καταγεγραμμένο στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις 6μ.μ στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Μακριά από τις κάμερες

Με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του Κώστα Θεοδωρακάκη είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς ότι δεν επιθυμεί την τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας, παρακαλώντας τους δημοσιογράφους να τιμήσουν τη μνήμη του «άδικα εκλιπόντος συναδέλφου τους, σεβόμενοι την επιθυμία της οικογένειας και τη μεγάλη ψυχική φόρτιση που υφίσταται».

Ο άτυχος εικονολήπτης έχασε τη ζωή του την ώρα που κατέγραφε σε βίντεο το σαΐτοπόλεμο όταν χτυπήθηκε από μια σαΐτα, την Κυριακή του Πάσχα.

 Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Θάρρος» της Μεσσηνίας, τη μοιραία νύχτα η επίδειξη είχε ξεκινήσει λίγο πριν τις 9μ.μ. Σε κάποια στιγμή, το ταγάρι που είχε περασμένο στο σώμα του ο 62χρονος αρχηγός του μπουλουκιού, με τις υπόλοιπες σαΐτες που θα έριχνε, πήρε φωτιά.

Από τα βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ο άνδρας φαίνεται να βγάζει το φλεγόμενο ταγάρι, να το πετάει στο έδαφος και να το πατά για να σβήσει. Όμως πριν προλάβει να το πετάξει στο έδαφος μία φλεγόμενη σαΐτα εκτοξεύεται. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, και άλλες σαΐτες κατευθύνθηκαν προς το πλήθος αλλά ήταν η πρώτη που χτύπησε με ταχύτητα τον Κώστα Θεοδωρακάκη στο κεφάλι, με την κάμερά του να καταγράφει την πορεία της φονικής σαΐτας προς αυτόν.

Ο εικονολήπτης σωριάστηκε στο έδαφος ενώ οι παριστάμενοι προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν. Ήταν αναίσθητος και οι διοργανωτές ειδοποίησαν ασθενοφόρο που έφτασε άμεσα στο σημείο. Όμως ο Θεοδωρακάκης είχε ήδη υποκύψει στα τραύματά του και στο νοσοκομείο οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του. 

Την Παρασκευή η εκδίκαση

Οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση θα δικαστούν την Παρασκευή. Ανάμεσα τους είναι και ένας δημοτικός σύμβουλος.

Στον καπετάνιο του μπουλουκιού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων ενώ στους υπόλοιπους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι σκοτώθηκε άνθρωπος»

Το κανάλι Open Beyond αποκάλυψε σήμερα την κατάθεση του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση. 

«Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαΐτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαΐτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαΐτες πήραν και αυτές φωτιά», φέρεται να είπε ο άνδρας.

«Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτα και πάνε προς τον κόσμο (...) Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος», κατέληξε ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. 

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM