Κρήτη: Πατέρας βίαζε την 5χρονη κόρη του - Την απειλούσε για να μη μιλήσει

Κρήτη: Πατέρας βίαζε την 5χρονη κόρη του - Την απειλούσε για να μη μιλήσει Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Ένας πατέρας από την Κρήτη βίαζε συστηματικά την κόρη του, από τότε που το κορίτσι ήταν 5 χρονών, για περισσότερα από τρία χρόνια.

Η ανήλικη βιαζόταν τακτικά από τον πατέρα της, από το 2013 έως το 2016. Το παιδί αποκάλυψε τα πάντα στη μητέρα του αφού οι γονείς του χώρισαν, καθώς ο 35χρονος την εκφόβιζε για να μην μιλήσει.

Η μητέρα κατήγγειλε στην αστυνομία τους βιασμούς που επιβεβαιώθηκαν από τις ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν. Ο πατέρας συνελήφθη τελικά τον Ιούλιο του 2018. 

Την Μεγάλη Τετάρτη, το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου βρήκε ομόφωνα ένοχο τον 35χρονο άνδρα, καταδικάζοντάς τον σε ποινές κάθειρξης 58 ετών (αθροιστικά). 

Το 11χρονο, σήμερα, κορίτσι εξετάστηκε από γυναικολόγο που επιβεβαίωσε πως το θύμα είχε υποστεί αλλεπάλληλους και συχνούς βιασμούς, με τα γεννητικά του όργανα να παρουσιάζουν πλέον την εικόνα μιας ενήλικης γυναίκας με συχνές σεξουαλικές επαφές. 

Στον πατέρα από τις Γούβες Ηρακλείου επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών για βιασμό, κάθειρξη 20 ετών για αποπλάνηση ανηλίκου και κάθειρξη 20 ετών για ασέλγεια μεταξύ συγγενών. Μετά τον συμψηφισμό των ποινών όμως, ο άνδρας καταδικάστηκε τελικά σε 39 έτη κάθειρξης ενώ από αυτά, εκτιτέα είναι τα 25. 

Κατά την απολογία του, ο δράστης επέμεινε πως είναι αθώος και ουδέποτε είχε βιάσει την κόρη του, υποστηρίζοντας ότι η καταγγελία της συζύγου του και μητέρας του παιδιού, είχε γίνει «για οικονομικούς λόγους». Ο άνδρας δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές, των οποίων η απόφαση ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα για αυστηρότατη τιμωρία. 

Μιλώντας στο neakriti.gr ο συνήγορος της πλευράς του κοριτσιού, Γιώργος Αθάνατος, δήλωσε ότι του προξένησε εντύπωση η άκαμπτη στάση που τήρησε ο κατηγορούμενος μέχρι την τελευταία στιγμή στο δικαστήριο, συμπληρώνοντας πως σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του δεν έχει συναντήσει παρόμοια υπόθεση.

Όπως χαρακτηριστικά κατέληξε, τις λεπτομέρειες που περιείχε η δικογραφία «δεν μπορεί να τις χωρέσει ανθρώπου νους».

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μόνο ΦΡΙΚΗ!!αλλα κι αυτή η μάνα που σκ@τ@ ήταν!!το πρόβλημα το βλέπεις στα μάτια των παιδιών..τον φόβο ή την απάθεια ή τη νευρικότητα ή ότι τέλος πάντων διαφορετικό μπορεί να νοιώσει ένα παιδί!
Άντε πάλι το μοτίβο σύμφωνα με το οποίο για τα βίαια εγκλήματα ενός άντρα ευθύνεται η γυναίκα, που δεν το κατάλαβε νωρίτερα, που δεν το σταμάτησε κτλ. Μπορεί να δούλευε άπειρες ώρες η γυναίκα για να τα βγάλει πέρα και να έβλεπε το παιδί βράδυ, μπορεί να μην είχε τις γνώσεις, μπορεί να νόμιζε κάτι άλλο(πού να πάει ο νους στον πατέρα;!), κτλ. Ο άλλος έπαιρνε την απόφαση να βιάσει ένα παιδί, αλλά ότι αφιερώνεις 2 λέξεις για τον παοδεραστή και 34 λέξεις για τη μητέρα του παιδιού λέει πολλά.