Φως στις συνθήκες της τραγωδίας με τρεις νεκρούς στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου είχαν πάει το πρωί του Σαββάτου για καταρρίχηση (canyoning) αναμένεται να ρίξει ο εκπαιδευτής της τετραμελούς ομάδας και μοναδικός επιζών.

 

Ο 40χρονος εκπαιδευτής νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, με πολλαπλά τραύματα και υποθερμία στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και μόλις συνέλθει θα κληθεί άμεσα να δώσει απαντήσεις για όσα συνέβησαν καθώς και γιατί ριψοκινδύνευσε να κάνει canyoning παρόλο που ο όγκος νερού στο φαράγγι ήταν μεγάλος λόγω του χιονιού που λιώνει.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ακόμη και οι έμπειροι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και οι πυροσβέστες από το Κιάτο και την Ευρωστίνη που συμμετείχαν στην επιχείρηση συνάντησαν μεγάλες δυσκολίες λόγω του όγκου του νερού.

 

Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα της νεκροτομής στις σορούς των τριών θυμάτων θα ρίξουν φως στα αίτια θανάτου των τριών πεζοπόρων.

 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγες μέρες μία ομάδα από την Αθήνα είχε προγραμματίσει την ίδια κατάβαση στο Ξυλόκαστρο και φέρεται να την ακύρωσε λόγω του όγκου του νερού.

 

Σε βίντεο που από το σημείο, με πλάνα που ελήφθησαν αυτό το διάστημα είναι φανερό πως τα νερά είναι ιδιαίτερα ορμητικά στο σημείο και απαιτείται μεγάλη προσοχή.