Ένωση Εισαγγελέων: Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών τα Εξάρχεια

Ένωση Εισαγγελέων: Άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών τα Εξάρχεια Facebook Twitter
EUROKINISSI
4

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδίκασε τη χθεσινή ένοπλη επίθεση κουκουλοφόρων σε αξιωματικούς του λιμενικού, στα Εξάρχεια, κάνοντας λόγο για «άβατο εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Οι εισαγγελείς στηλιτεύουν την αδράνεια στην αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών στην ευρύτερη περιοχή και ζητούν άμεσα μέτρα για την πάταξη της παραβατικότητας και την προστασία των δικαστικών λειτουργών.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιούσε κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος σε οικία, παρουσία εισαγγελέα, έπειτα από πληροφορίες που έλαβε για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Νωρίτερα, ένα άτομο είχε συλληφθεί στον Πειραιά με ποσότητα ναρκωτικών. Ένας από τους λιμενικούς υπέστη τραυματισμό από μαχαιριές στον μηρό, ενώ χτύπησαν έναν ακόμη ένστολο με γροθιές στο πρόσωπο. Οι δύο αξιωματικοί μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών εκτός κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κάποιοι από τους κουκουλοφόρους κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους, δύο τσαντάκια με τα ιδιωτικά τους όπλα και προσωπικά έγγραφα.

Κατά διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε 1,5 κιλό ινδικής κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες. Η μία εξ αυτών κατάφερε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Λιμενικό, τα στελέχη του Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους ώστε να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

«Εξ αφορμής της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ' οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Εξαρχείων, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανδρός του Λιμενικού και τον άμεσο κίνδυνο ζωής του συναδέλφου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

- λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας,

- αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών».

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
α, και μιας και δεν έχουμε όλοι Αλτζχάιμερ, τι απέγινε αλήθεια εκείνος ο λεβέντης που μπούκαρε σε σπίτι μεταναστών (και καλά για να πατάξει μόνος του λαθρεμπόριο τσιγάρων) αλλά τον δέσανε σα σαλάμι;