Σημαντική αύξηση στις τιμές των κατοικιών

Σημαντική αύξηση στις τιμές των κατοικιών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύξηση στις τιμές πώλησης των κατοικιών, η μεγαλύτερης της τελευταίας δεκαετίας, καταγράφηκε το 2018.

Σύμφωνα με έρευνα δικτύου μεσιτικών γραφείων που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», οι τιμές πώλησης στα ακίνητα αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 7.3%. Σε περιοχές όπως το Κουκάκι η αύξηση ήταν πολύ μεγαλύτερη, φτάνοντας το 55%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο με σχεδόν 9% κατέγραψαν οι τιμές πώλησης των παλαιών κατοικιών, ηλικίας άνω των πέντε ετών, καθώς στην κατηγορία αυτή εντοπίζεται το 90% του όγκου των συναλλαγών.

Στην Αττική, σύμφωνα με την έρευνα, στα μεταχειρισμένα ακίνητα σημειώθηκε αύξηση τιμών 6,9%, ενώ αντίθετα στα νέα ακίνητα είχαμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της τάξεως του 10,7%.

Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση τιμών ακινήτων ηλικίας άνω των 5 ετών διαμορφώνεται στα επίπεδα του 7,9%, ενώ στα νέα ακίνητα ηλικίας έως 5 ετών, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,1%.

Τέλος, στην υπόλοιπη χώρα, οι τιμές στα μεταχειρισμένα ακίνητα σημειώσανε αύξηση κατά 12,9% ενώ σε εκείνα που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία 5ετία η άνοδος ήταν της τάξεως του 8,1%.

Στην αύξηση των τιμών έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και οι αυξημένες αποδόσεις που προσφέρουν οι νέου τύπου βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM