Αθώα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση κοκαΐνης

Αθώα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση κοκαΐνης Facebook Twitter
4

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που είχε συλληφθεί στην Κίνα για διακίνηση κοκαΐνης, κρίθηκε ομόφωνα αθώα από τους ενόρκους στο Χονγκ Κονγκ.

Η 21χρονη, που κρατείται τους τελευταίους 17 μήνες στην Κίνα, με την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα 2.6 κιλών κοκαΐνης, θα επιστρέψει στην χώρα της και την οικογένειά της.

«Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος για την απόφαση αυτή. Η τραγική περιπέτεια της Ειρήνης έλαβε τέλος. Ήμουν επιφυλακτικός για την απόφαση λόγω της αυστηρότητας της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά στην Κίνα, αλλά τώρα νιώθω ευτυχισμένος», δήλωσε ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου στο zougla.gr.

Η Ειρήνη κατηγορούνταν για κατοχή και εισαγωγή στην Κίνα 2,6 κιλών κοκαΐνης τον Νοέμβριο του 2017 και κινδύνευε με ποινή 26 ετών στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

Η αθώωσή της αποτελεί έκπληξη και δεν ήταν αναμενόμενη. Λίγες μέρες προτού ολοκληρωθεί η δίκη ακόμη και ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε « θα αποτελέσει έκπληξη για εμένα η ενδεχόμενη αθώωσή της. Ευχάριστη έκπληξη μεν, αλλά πάντως έκπληξη, καθότι ο δικηγόρος πρέπει να αποστασιοποιείται από τη συναισθηματική φόρτιση ή την ατομική του κρίση και να εξετάζει ψύχραιμα και με την απαιτούμενη απόσταση το υλικό της σχετικής δικογραφίας καθώς και τις συνθήκες και το περιβάλλον εκδίκασης της υπόθεσης. Βεβαίως, η ιστορία των ποινικών δικαστηρίων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι γεμάτη από εκπλήξεις... Εύχομαι η περίπτωση της να αποτελέσει μία από αυτές»

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, κατά την απολογία της η 21χρονη Ειρήνη υποστήριξε ότι λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της, ο οποίος είναι αστυνομικός, γνώριζε ακριβώς πώς γίνεται ο έλεγχος των χειραποσκευών στο αεροδρόμιο, οπότε δεν θα διακινδύνευε κάτι που ήξερε τι διαδικασία έχει.

Η ίδια κατηγόρησε έναν φίλο της από τη Ρουμανία ότι την παγίδευσε, επιμένοντας πως δεν είχε γνώση της ύπαρξης της ποσότητας -2,6 κιλά- της κοκαΐνης μέσα στη βαλίτσα της.

Η πρώτη φωτογραφία της Ειρήνης Μελισσαροπούλου λίγο πριν αθωωθεί - Ξέσπασαν σε δάκρυα οι γονείς στο δικαστήριο

 

Αθώα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση κοκαΐνης Facebook Twitter

Το χρονικό της υπόθεσης

 

Στις 22 Νοεμβρίου του 2017 ένας τυπικός έλεγχος στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε πως στο σακίδιο της Ειρήνης υπήρχαν 2,6 κιλά κοκαΐνης συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Αμέσως συνελήφθη από τις τοπικές αρχές, αντιμετωπίζοντας ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Οι γονείς είχαν κάνει μήνυση προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. «Με εκμεταλλεύτηκαν, δε γνώριζα για τα ναρκωτικά», είχε υποστηρίξει εξαρχής. 

Η Ειρήνη είχε κατονομάσει στις αρχές τους ανθρώπους που, κατά την ίδια, την μετέτρεψαν εν αγνοία της σε «βαποράκι». Πρώτος στη λίστα είναι ένας Ρουμάνος που γνώρισε στη Μυτιλήνη.

Ο σάκος με τα ναρκωτικά φέρεται να της δόθηκε στην Αντίς Αμπέμπα, εκεί όπου τραβήχτηκε και η τελευταία φωτογραφία της Ειρήνης, ένα περίπου 48ωρο πριν τη σύλληψη της.

Τι υποστήριξε στην απολογία της

Στην απολογία της η 21χρονη Ειρήνη είπε πως ο φίλος της (με τον οποίο -όπως ξεκαθάρισε- δεν υπήρχε ερωτική σχέση) της έλεγε ότι είναι πολύ όμορφη και την παρότρυνε να δοκιμάσει να εργαστεί ως μοντέλο, ενώ αυτός προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει. Προσφέρθηκε, μάλιστα, να της πληρώσει το εισιτήριο για το Χονγκ Κονγκ, όπου, όπως της είπε, εκεί θα είχε τις ευκαιρίες της και θα τη βοηθούσε και ο ίδιος σε αυτό.

Ταξίδεψαν μαζί από την Αντίς Αμπέμπα, όμως εκείνος της είπε ότι θα φτάσει στο Χονγκ Κονγκ δύο μέρες αργότερα από εκείνη, καθώς είχε βρει πιο φθηνό εισιτήριο. Στο ξενοδοχείο (έμεναν σε ξεχωριστά δωμάτια), ο φίλος της τής είχε αφήσει μια βαλίτσα στο κρεβάτι της και την παρακάλεσε να την πάρει μαζί, ώστε να μην έχει ο ίδιος το «βάρος». Όπως είπε η Ειρήνη στους δικαστές, του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και δεν κοίταξε καν αν η βαλίτσα έχει κάτι μέσα: προσέθεσε κάτι δικά της καλλυντικά κι άλλα αντικείμενα, και την πήρε μαζί στις αποσκευές της.

«Δεν γνώριζα ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα» επανέλαβε πολλές φορές η 21 ετών Ειρήνη. Για να ισχυροποιήσει το επιχείρημά της ότι δεν γνώριζε, τόνισε στο δικαστήριο ότι η τσάντα είχε ήδη περάσει από δύο ελέγχους στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, μέχρι τον τρίτο έλεγχο, οπότε και εντοπίστηκε η κοκαΐνη. «Αν το γνώριζα ότι περιείχε κοκαΐνη η τσάντα, και καθώς πέρασε από δύο ελέγχους, θα πετούσα είτε το περιεχόμενο είτε την ίδια την τσάντα σε κάποια τουαλέτα του αεροδρομίου για να μην έχω πρόβλημα» ανέφερε.

Ο Ρουμάνος φίλος της αντικρούει τις κατηγορίες αναφέροντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ταξίδεψε μαζί της έως την Αντίς Αμπέμπα για παρέα, ενώ το μοντέλο εν συνεχεία έφυγε μαζί με τον φίλο του και έκτοτε δεν συναντήθηκαν ξανά.

Ελλάδα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια