Η πρώτη φωτογραφία της Ειρήνης Μελισσαροπούλου λίγο πριν αθωωθεί - Ξέσπασαν σε δάκρυα οι γονείς στο δικαστήριο

Η πρώτη φωτογραφία της Ειρήνης Μελισσαροπούλου λίγο πριν αθωωθεί - Ξέσπασαν σε δάκρυα οι γονείς στο δικαστήριο Facebook Twitter
2

Στη δημοσιότητα ήρθε η πρώτη φωτογραφία της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, του 21χρονου μοντέλου που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο του 2017 με 2.6 κιλά κοκαΐνη αλλά κρίθηκε τελικά ομόφωνα αθώα.

Στην φωτογραφία, που μεταδόθηκε από τα κινεζικά μίντια η 21χρονη φαίνεται με μαζεμένα τα μαλλιά της ενώ φορά προστατευτική μάσκα.

Το στιγμιότυπο τραβήχτηκε λίγο πριν μπει στο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, όπου δικάστηκε για διακίνηση κοκαΐνης με τους ενόρκους να την κρίνουν τελικά ομόφωνα αθώα. 

Οι ένορκοι, πέντε άντρες και δύο γυναίκες πήραν την απόφαση μετά από τρίωρη σύσκεψη. Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, οι γονείς της Ειρήνης που  ήταν στην αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασαν σε δάκρυα και χειροκροτούσαν, όπως μεταδίδει το on.cc.

Η πρώτη φωτογραφία της Ειρήνης Μελισσαροπούλου λίγο πριν αθωωθεί - Ξέσπασαν σε δάκρυα οι γονείς στο δικαστήριο Facebook Twitter

«Εκφράζω την χαρά και θα έλεγα την συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισης επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συνάδελφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα», δήλωσε στο newsit ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ήταν 19 ετών όταν συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, καθώς σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της τότε βρέθηκε μια κρυφή θήκη με έναν καφέ φάκελο με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη. 

Οι αρχές είχαν προχωρήσει σε άμεση σύλληψή της, η οποία είχε καταγραφεί σε βίντεο. Η νεαρή Ελληνίδα είχε φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ την ημέρα της σύλληψής της. Ταξίδευε από την Αιθιοπία.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε ήταν 2.4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 300.000 δολάρια ΗΠΑ).

 
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Χαίρομαι πραγματικά για το κορίτσι. Η επιπολαιότητα και η ανωριμότητα νέων ανθρώπων δεν πρέπει να τιμωρείται με αυστηρές ποινές. Είμαι σίγουρος ότι η εμπειρία αυτή θα την αλλάξει προς το καλύτερο, αρκεί να συνειδητοποιήσει πόσο τυχερή είναι.