Μια από τις παραδόσεις τς Καθαράς Δευτέρας που δεν λείπει κάθε χρόνο, είναι η κίνηση οι ουρές στα διόδια από την επιστροφή των εκδρομέων.

 

Αυξημένη από το μεσημέρι και μετά είναι η κίνηση σχεδόν σε όλο το εθνικό δίκτυο ενώ όσο περνά η ώρα μεγαλώνουν οι ουρές των οχημάτων στα διόδια.

 

Το δρόμο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη πήραν από νωρίς οι εκδρομείς και οι ουρές σχηματίστηκαν από το μεσημέρι στα διόδια των Μαλγάρων. Αυτή την ώρα πάντως οι ουρές είναι αισθητά μεγαλύτερες.

 

Εδώ και λίγη ώρα, στα διόδια του Ισθμού, τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές 100 μέτρων, ενώ πιο έντονο είναι το πρόβλημα στις Αφίδνες όπου οι ουρές των αυτοκινήτων λέγεται πως φτάνουν τα εκατοντάδες μέτρα.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου στα διόδια του Ισθμού τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές 100 μέτρων, ενώ πιο έντονο είναι το πρόβλημα στις Αφίδνες όπου οι ουρές των αυτοκινήτων ξεπερνούν τα 300 μέτρα.

 

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα και στο ύψος των Οινοφύτων, αλλά και από τη Μαλακάσα μέχρι τα διόδια Αφιδνών ενώ λίγο πριν τις 19:00 ξεκίνησε μποτιλιάρισμα από το ύψος της Λυκόβρυσης.

 

58.000 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια Κορίνθου από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ 48.000 οχήματα έχουν περάσει το ίδιο διάστημα από τα διόδια Αφιδνών.

 

Η Τροχαία είναι επί ποδός για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στην πρωτεύουσα με ασφάλεια ενώ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

 

Ο Αστυνόμος Β' Γεώργιος Αρσένος από τον θάλαμο επιχειρήσεων της τροχαίας Αττικής μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε ότι τα οχήματα κινούνται με μικρές ταχύτητες στα διόδια Καλαμακίου στην Ε.Ο Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της μαλακάσας στην Ε.Ο Αθηνών Λαμίας ενώ αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στις Λεωφόρους Μαρκοπούλου, Μαραθώνος και στην παραλιακή.