Tι είχε αποκαλύψει ο Φαίδωνας Γεωργίτσης για το πιο διάσημο χαστούκι του ελληνικού σινεμά

Tι είχε αποκαλύψει ο Φαίδωνας Γεωργίτσης για το πιο διάσημο χαστούκι του ελληνικού σινεμά Facebook Twitter
0

Το 2017, λίγο μετά τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, ο Φαίδωνας Γεωργίτσης που πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών, είχε μιλήσει για το πιο διάσημο χαστούκι του ελληνικού σινεμά. 

«Οι θαλασσιές οι χάντρες ήταν η ταινία που αγαπούσε πιο πολύ από όλες. Θεωρούσαμε ότι είναι η καλύτερή μας ταινία», είχε πει για την ταινία και τη συμπρωταγωνίστριά του Ζωή Λάσκαρη.

«Εκεί υπάρχει βέβαια και η περίφημη ιστορία με το χαστούκι που της έδωσα, το οποίο ήταν ένα αρκετά ισχυρό χαστούκι, και βεβαίως θα μπορούσε να μην είναι αληθινό. Ο Δαλιανίδης όμως μου ζήτησε να είναι αληθινό, διότι ήθελε και μία αληθινή αντίδραση από τη Ζωίτσα», είχε προσθέσει ο Γεωργίτσης.

«Εγώ δεν είχα καμία διάθεση να δώσω ένα χαστούκι στη Ζωίτσα, με πίεσε όμως ο Δαλιανίδης. Της το έδωσα, και πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί σε εμένα, μπήκε ο Δαλιανίδης στη μέση και της είπε ότι ήταν δική του η πρωτοβουλία», είχε δηλώσει ο ηθοποιός.

«Τη Ζωίτσα τη συνάντησα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1963. Όταν πρωτοαντίκρισα τη Ζωίτσα έμεινα ξερός. Ήταν τόσο όμορφη που δεν μπορούσες να την κοιτάξεις. Ήταν σαν τον ήλιο, που δεν μπορείς να τον δεις, δεν μπορείς να τον κοιτάξεις κατάματα», είχε πει χαρακτηριστικά. 

 

Ο Φαίδων Γεωργίτσης, που πρωταγωνίστησε σε πολλές δημοφιλείς ταινίες της δεκαετίας του 1960, έδινε μάχη με τον καρκίνο και πέθανε το πρωί της Παρασκευής με την είδηση να σκορπίζει θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Με τη Ζωή Λάσκαρη είχε συμπρωταγωνιστήσει το 1967, στην ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» τη μουσική κωμωδία του Δαλιανίδη.

Η Λάσκαρη υποδύονταν την πλούσια Μαίρη που ερωτεύεται τον φτωχό Φώτη, τον οποίο υποδύθηκε ο Φαίδων Γεωργίτσης.

Η ατάκα «Αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις», πέρασε στην ιστορία ως μαι από τις διασημότερες του ελληνικού σινεμά και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM