Προσφυγή στο ΣτΕ για τα 10ώροφα ξενοδοχεία που κρύβουν την Ακρόπολη

Προσφυγή στο ΣτΕ για τα 10ώροφα ξενοδοχεία που κρύβουν την Ακρόπολη Facebook Twitter
1

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής της Ακροπόλεως κατά της ανέγερσης δεκαώροφων ξενοδοχείων που κρύβουν τη θέα της Ακρόπολης.

Η ανέγερση των κτιρίων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και στη συνέχεια παρέμβαση των δύο υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Με την προσφυγή, οι κάτοικοι και οι φορείς χαρακτηρίζουν «εσφαλμένη και παράνομη» την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά, με την οποία εγκρίθηκε η ανέγερση του κτιρίου επί της οδού Μισαραλιώτου.

Επίσης κατέθεσαν αίτηση για πάγωμα των εργασιών και στρέφονται κατά του ισχύοντος πολεοδομικού πλαισίου για την περιοχή του Μακρυγιάννη.

Υπενθυμίζεται πως τους φακέλους ανέγερσης των κτιρίων που, λόγω του ύψους τους, θα παρεμποδίζουν τη θέα προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ανακοίνωσαν πάντως ότι επανεξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Σε βραχυπρόθεσμη βάση, το ΥΠΠΟΑ προχωρά στην επανεξέταση των συγκεκριμένων περιπτώσεων, και εκ νέου εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ενώ επανεξετάζεται και η προσωρινή αναστολή χορήγησης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών.

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι που ανέδειξαν το ζήτημα φαίνονται αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να εμποδίσουν τη λειτουργία των δύο ξενοδοχείων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
το γελοιο ειναι οτι υπαρχουν ηδη πολλες νεοαναγειρομενες πολυκατοικιες των 10 οροφων στην περιοχη (και πιο κοντα στην Ακροπολη) αλλα επειδη μιλαμε για το πλεγμα των ιδιωτικων μικροσυμφεροντων δεν τους ενοχλησε κανεις. Για καποιο λογο αυτο που ειναι ΟΚ οταν το κανεις για την παρτη σου - οταν το κανεις για να παραγεις αξια και πλουτο σε μια κοινωνια που εχει μαθει στο λεφτοδεντρο ειναι καταδικαστεο.Η προσοχη σε αυτα τα 10οροφα και οχι σε ολα τα αλλα που εχουν κατακλυσει την Αθηνα ή στην καταστροφη και τσιμεντοποιηση των Μεσογειων ειναι εξοχως υποκριτικη.