Τι είναι αυτά τα πράσινα πατίνια που γέμισαν το κέντρο της Αθήνας

Τι είναι αυτά τα πράσινα πατίνια που γέμισαν το κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
4

Με έναν πρωτότυπο τρόπο, επισκέπτες και κάτοικοι της Αθήνας μπορούν πλέον να μετακινούνται στο κέντρο της πόλης. 

Εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και «πράσινες» μετακινήσεις για κοντινές αποστάσεις στην Αθήνα υπόσχονται τα ηλεκτρικά πατίνια που ήδη εδώ και δυο μέρες εξυπηρετούν τους Αθηναίους στις διαδρομές τους στην πόλη.

Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος διαχείρισης της εταιρείας, Νικόλας Χατζηδάκης, «προσφέρουν υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας κι είναι διαθέσιμα σε όλα τα σημεία της Αθήνας, αλλά κυρίως στο ιστορικό τετράγωνο του κέντρου της πόλης, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως η Ερμού, ο Κεραμεικός, το Μοναστηράκι από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ».

Τι είναι αυτά τα πράσινα πατίνια που γέμισαν το κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηδάκης, τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της στο κινητό του.

Μέσω της εφαρμογής ο πολίτης μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες χρήσης, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του.

Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

«Μπορεί ο χρήστης να οδηγήσει το πατίνι και να το αφήσει όπου θέλει, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να το παραδώσει. Αυτή είναι η καινοτομία του. Αρκεί ο χρήστης να το... παρκάρει σε σημεία που επιτρέπεται σύμφωνα με τον ΚΟΚ».

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ασφαλή και εύκολα στη χρήση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 25χλμ./ώρα, λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

«Ήδη αυτές τις δυο μέρες οι Αθηναίοι φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί και ήδη αρχίζουν δειλά δειλά να το χρησιμοποιούν. Κυρίως οι νέοι είναι αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερη εξοικείωση αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα έλεγα ότι τολμούν» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ