Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Facebook Twitter
0

Οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο δήλωσαν στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή τους πως δεν είχαν καμία σχέση με το έγκλημα, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

Σύμφωνα με την απολογία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Μαζί σου» στο ΣΚΑΙ, οι δύο νεαροί έριξαν το φταίξιμο ο ένας στον άλλον και κανείς δεν ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια. Ουσιαστικά, δεν άλλαξαν το παραμικρό από όσα είχαν καταθέσει και ξεχωριστά στον ανακριτή.

Αν και οι δύο αναφέρθηκαν σε ένα μαχαίρι, με το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά στο λαιμό η Ελένη Τοπαλούδη, κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν βρέθηκαν σχετικά τραύματα. Επίσης διαφώνησαν σχετικά με το ποιος ήθελε να την πάει στο νοσοκομείο και ποιος αποφάσισε να την ρίξει στα βράχια. 

Ειδικότερα, ο 21χρονος κατηγορούμενος είπε ενώπιον την ανακρίτριας: «Ήμουν στο δωμάτιο με την Ελένη. Όταν σηκώθηκα να βάλω δυο ποτήρια βότκα ο φίλος μου (σ.σ.: ο 19χρονος) άρχισε να την χτυπά με μπουνιές. Της έριξε μία στο σαγόνι και λιποθύμησε. Την έπιασε κεφαλοκλείδωμα και την χτυπούσε στο κεφάλι με τρόπο που μπορούσε να την σκοτώσει. Πανικοβλήθηκα, φοβήθηκα και πήγα στο άλλο δωμάτιο. Άκουγα την Ελένη να φωνάζει βοήθεια. Δεν κάλεσα για βοήθεια, σάστισα. Ήταν η κακιά στιγμή. Κάποια στιγμή πήρε μαχαίρι και μου είπε, θα την πληρώνουμε χρυσή. Μην την σκοτώνεις του είπα. Είδα ότι την τρύπαγε στο λαιμό. Είχε αίματα παντού, τοίχους, κρεβάτι...».

Από την πλευρά του ο 19χρονος δήλωσε: «Όταν ετοιμαζόμασταν να συνευρεθούμε, ήρθε ο φίλος μου και μπήκε στο δωμάτιο γυμνός από τη μέση και κάτω. Δεν ασχολήθηκα. Ανέβηκε στο κρεβάτι και της έδωσε μπουνιές. Η Ελένη ζαλίστηκε. Δεν αντέδρασα, της είπε τώρα θα δεις και πήρε ένα μαχαίρι. Την απείλησε την κάρφωσε και μετά το πέταξε κάτω. Πήρε το ηλεκτρικό σίδερο και της το πέταξε στο κεφάλι. Είχε πιει νιτρικό πιο πριν στο γυμναστήριο και είχε τρελαθεί...».

 

Η ανακρίτρια τους ρώτησε επίσης για όσα συνέβησαν από το σπίτι και μετά και κατά τη διαδρομή προς την παραλία, όπου πέταξαν την Ελένη Τοπαλούδη.

Σχετικά με την μεταφορά της άτυχης φοιτήτριας ο 21χρονος φέρεται να είπε: «Τον βοήθησα με την συνεννόηση να την πάμε νοσοκομείο. Οδηγούσε κι εγώ κάθισα πίσω, η κοπέλα μπροστά σκεπασμένη με σεντόνι». 

Ενώ για το όταν κατάλαβε ότι δεν πάνε νοσοκομείο, δήλωσε: ««Δεν ρώτησα που πάμε γιατί είμαι χαζός. Παίρνω φάρμακα και καμιά φορά δεν είμαι πολύ καλά. Σε 7-8 λεπτά φτάσαμε στην παραλία. Του είπα "όχι έτσι". Την πέταξε, εγώ δεν βοήθησα, φοβόμουν. Στην αρχή πήγε στα βράχια και την έσπρωξε μετά στο γκρεμό. Ήταν ψυχρός και με απείλησε. Γυρίσαμε και πέταξε τα πράγματα. Δεν είδα τι έκανε γύρισε μετά από λίγο και φύγαμε. Τις επόμενες ημέρες με είχε από κοντά. Μου είπε διάφορα. Αυτός τη σκότωσε...».

Από την πλευρά του ο 19χρονος φέρεται να δήλωσε σχετικά: «Είπαμε να την πάμε νοσοκομείο. Οδήγησε κι εγώ έκατσα πίσω, η Ελένη μπροστά. Κατάλαβα ότι δεν πάμε προς τη Ρόδο. Του χτύπησα το αμάξι από πίσω και του λέω "πού πας;" Ξύπνησε μετά η Ελένη και έλεγε θα σας πάω στην αστυνομία, θα σας βρει ο πατέρας μου. "Θα το τελειώσω εδώ, θα με πάει φυλακή", μου είπε ο φίλος μου. Την έβγαλε μόνος του. Έκατσα στη θέση του συνοδηγού και δεν κοίταξα. Δεν είχα δύναμη να αντιδράσω. Όταν γυρίσαμε σπίτι μου είπε "καθάριζε". Πετάξαμε τα πράγματα στην παραλία στο ίδιο σημείο. Μου είπε θα με σκοτώσει όταν γυρνούσαμε στη Ρόδο. Έπρεπε να θυσιάσω τη ζωή μου για να τη σώσω. Θα έχω μια ζωή τύψεις που δεν το έκανα».

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM