Guardian για Κουφοντίνα: Από τον Κορυδαλλό σε ανοικτή πολυτελή φυλακή

Guardian για Κουφοντίνα: Από τον Κορυδαλλό σε ανοικτή πολυτελή φυλακή Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί η απόφασή της να μεταφέρει έναν τρομοκράτη από μια φυλακή υψηλής ασφαλείας σε μια ανοιχτή πολυτελή φυλακή, γράφει η εφημερίδα Guardian για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα προχώρησαν σε δημόσιες δηλώσεις που καταδικάζουν τη μετεγκατάσταση του ηγετικού στελέχους της 17Ν από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Βόλου, όπου θα μαζεύει φρούτα και θα καθαρίζει την ύπαιθρο.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Heather Nauert, έγραψε στο Twitter ότι λυπάται πολύ για αυτή την απόφαση, εκφράζοντας φόβους ότι σε μια χώρα με τόση ιστορία τρομοκρατικών οργανώσεων η συγκεκριμένη κίνηση της κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει το αντάρτικο πόλης.

Η Τουρκία, σε αντίθεση με την Ελλάδα για την άρνησή της να εκδώσει οκτώ στρατιωτικούς αξιωματούχους που ισχυρίζονται επίσης ότι είναι τρομοκράτες, δήλωσε: «Αυτή η απόφαση ενισχύσει και πάλι τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα. Η παροχή ανοχής σε τρομοκράτες προσβάλει τη μνήμη των διπλωματών που δολοφονήθηκαν».

Ο 60χρονος πρώην μελισσοκόμος, αναφέρει η Guardian, παραμένει ένας μύθος για ορισμένους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που εξακολουθούν να πιστεύουν στην ένοπλη αντίσταση.

Κατά το παρελθόν του δόθηκαν η άδειες λίγων ημερών από την φυλακή, γεγονός που προκάλεσε επίσης τις έντονες αντιδράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

τέλος, η εφημερίδα καταλήγει: «Η κυβέρνηση έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι είναι «ανεκτική», ενώ αρνήθηκε ότι ο Κουφοντίνας έχει ειδική μεταχείριση. Η ποινή του θα ολοκληρωθεί κανονικά, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Η μεταβίβαση δεν συνεπάγεται ειδική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή κάτι άλλο, είπε».

Με πληροφορίες από Guardian

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΠΗΓΑΔΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΔΥΤΗ

Ελλάδα / Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Τι είναι το «το φαινόμενο της ρουφήχτρας» που συνάντησαν οι δύτες στο «Πηγάδι του Διαβόλου»

Φορώντας ειδικό εξοπλισμό, επτά εκπαιδευμένοι σπηλαιοδύτες βούτηξαν πάνω στο «Πηγάδι του Διαβόλου, για να ανασύρουν τη σορό του 34χρονου δύτη
THE LIFO TEAM