ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ζητείται βοήθεια για να αποκρυπτογραφηθούν τα απομνημονεύματα του αδελφού της Τζέιν Όστεν

Ζητείται βοήθεια για να αποκρυπτογραφηθούν τα απομνημονεύματα του αδελφού της Τζέιν Όστεν Facebook Twitter
φωτ.: Wikipedia
0

Ενδέχεται να υπάρχουν «διαμάντια» για τον βίο και την πολιτεία της Τζέιν Όστεν θαμμένα σε χειρόγραφα του μεγαλύτερου αδερφού της που έγραψε τα απομνημονεύματά του, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί το χειρόγραφό του.

Έτσι, οι επιμελητές μουσείων στο παλιό εξοχικό σπίτι στο χωριό Chawton στο Χαμσάιρ ζητούν από τους λάτρεις της Όστεν σε όλο τον κόσμο εάν μπορούν να βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση του νεοαποκτηθέντος εγγράφου έκτασης 78 σελίδων. Η επικεφαλής στο Jane Austen's House, Σόφι Ρέινολντς, δήλωσε: «Είναι πραγματικά, πραγματικά, σπάνιο να βγαίνει στο φως νέο οικογενειακό υλικό της Όστεν. Δεν είναι πλήρως γνωστό τι υπάρχει εκεί, οπότε είναι πραγματικά συναρπαστικό».

Εκτός από την αδημοσίευτη χειρόγραφη βιογραφία, το μουσείο αγόρασε ένα άλμπουμ με ακουαρέλες και σχέδια που έκανε ο αδελφός της Όστεν κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Βασιλικό Ναυτικό. Και τα δύο έχουν παρουσιαστεί σε μια έκθεση που ονομάζεται Ταξίδια με τον Φρανκ Όστεν - το όνομα με το οποίο ήταν γνωστός.

Όποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να στείλει email στο σπίτι και να ζητήσει μια σελίδα για αποκρυπτογράφηση. Η Ρέινολντς το συνέκρινε με ένα έργο «επιστήμης των πολιτών»: «Είναι πραγματικά χρήσιμο, είναι πραγματικά πολύτιμο πράγμα. Η ανάγνωσή του είναι αρκετά επίπονη». Τα απομνημονεύματα είναι γραμμένα σε τρίτο πρόσωπο και οι σελίδες προς το τέλος του βιβλίου είναι ιδιαίτερα δυσανάγνωστες καθώς η αρθρίτιδα έκανε τη γραφή του συγγραφέα σχεδόν αδιάβαστη. «Η Τζέιν Όστεν άφησε τόσα λίγα στοιχεία για τη ζωή της. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι του παζλ που μπορεί να μπει στο μουσείο. Οι μελετητές θα βρουν συναρπαστικό το να φέρουν νέες πληροφορίες στο φως», συμπληρώνει η Ρέινολντς.

Η Όστεν έζησε στο Chawton τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής της και έγραψε εκεί τα έργα της Περηφάνια και Προκατάληψη, Λογική και Ευαισθησία, το πάρκο του Μάνσφιλντ, Έμμα, το Αββαείο του Νορθάνγκερ. Τόσο η χειρόγραφη βιογραφία όσο και το άλμπουμ με τις ακουαρέλες βγήκαν σε δημοπρασία στο Bonham's στο Λονδίνο τον περασμένο Ιούνιο και αποκτήθηκαν από το Chawton με χρηματοδότηση από τους Friends of the National Libraries, μια φιλανθρωπική οργάνωση που σώζει τη γραπτή και έντυπη κληρονομιά του έθνους.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ