Ο σεισμός που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας δημιούργησε ζημιές σε μνημεία που επιβλέπει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

 

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες εκτιμήσεις από τις αυτοψίες της εφορείας προκύπτει ότι σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί δύο μνημεία: Η Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και ο Άγιος Νικόλαος, στο Κουτσόχερο (17ος αι.), ενώ κατέρρευσε και το πλίνθινο κωδωνοστάσιο του Αγίου Νικολάου (19οςαιώνας) στον Τύρναβο.

 

Ελαφρότερες ζημιές υπέστη η Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου (19ος αιώνας).

 

 

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

 

Πολύ ελαφρές ζημιές έχουν σημειωθεί στη Λάρισα, όπως πτώση σοβάδων και κεραμιδιών, στο Γενί Τζαμί. Σημειώθηκε πτώση καπνοδόχου στα πρώην Στρατιωτικά Αρτοποιεία, όπου βρίσκεται και η αρχαιολογική αποθήκη.

 

Ελαφρές ζημιές σημειώθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο όπου παρατηρήθηκε πτώση ορισμένων τμημάτων εδωλίων στην Περιοδική έκθεση.

 

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

 

Αναμένεται νεότερη αναφορά για τυχόν ζημίες μόλις τα κλιμάκια της Εφορείας μπορέσουν να επισκεφθούν όλους τους χώρους.  Αν χρειαστεί, θα μεταβούν επιτόπου και οι αρμόδιοι από την κεντρική υπηρεσία  ώστε  να επιταχυνθεί η αποτίμηση των ζημιών.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr