ΥΠΠΟΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια»

ΥΠΠΟΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια» Facebook Twitter
0

Στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αναφέρεται ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού», σημειώνει για την απόφαση αυτή το ΥΠΠΟΑ.

Και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρεμιέρα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας οι συντελεστές παράστασης ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για δύο βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη. 

«Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή», έγραφε το πανό που σηκώθηκε στη σκηνή, με τους καλλιτέχνες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη.

Η τοπική ιστοσελίδα Messinia Press αναφέρει ότι η πληροφορία για τη διαμαρτυρία είχε γίνει γνωστή από πριν στο υπουργείο και έτσι η ηγεσία αυτού αποφάσισε να μην δώσει το παρών στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ