Τζέραρντ Μπάτλερ: Λαμπαδηδρόμος ο «Λεωνίδας» από τους «300» - Θα τρέξει από τον Μυστρά ως τη Σπάρτη

Τζέραρντ Μπάτλερ: Λαμπαδηδρόμος ο «Λεωνίδας» από τους «300» - Θα τρέξει από τον Μυστρά ως τη Σπάρτη Facebook Twitter
0

Στη Σπάρτη επιστρέφει ο «Λεωνίδας» των 300, Τζέραρντ Μπάτλερ στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών.

Για την ακρίβεια ο ηθοποιός, που ενσάρκωσε το βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία «300» θα τρέξει στις 13 Μαρτίου από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Τον διάσημο σταρ του Χόλυγουντ επιστράτευσε η Ρόη Δανάλη Aποστολοπούλου, την οποία έχρισε επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης ο νέος δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας και ζήτησε τη συμβολή της στην ανάδειξη της περιοχής. Η κ. Δανάλη, Αποστολοπούλου με αφορμή τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από την ιστορική πόλη της Σπάρτης για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της, είχε την ιδέα και την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τον Gerard Butler, να τρέξει ως λαμπαδηδρόμος, ο οποίος και απεδέχθη με μεγάλη χαρά. Μάλιστα μαζί του θα έρθουν σημαντικοί κινηματογραφικοί παραγωγοί όπως οι Gianni Nunnari (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, Τhe Departed, Shutter Island, Se7en), Alan Siegel (Law Abiding Citizen, Olympus has fallen, Hunter Killer), καθώς και ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός του Hollywood, Billy Zane (Titanic, Back to the Future).

Όπως αναφέρει η επίτιμη πρέσβης της Σπάρτης, η επίσκεψη αυτή, πέραν του υψηλού συμβολισμού και της διεθνούς εμβέλειάς της, αποτελεί και μία σημαντική ευκαιρία για τον τόπο. «Μία ευκαιρία να προαχθεί στοχευμένα η εικόνα της Ελλάδας σε σημαντικούς παράγοντες του Hollywood, και στον άξονα αυτό θα πραγματοποιηθούν οι κατάλληλες επαφές κατά την παραμονή τους, με στόχο την προσέλκυση και άλλων κορυφαίων παραγωγών, προκειμένου να γυριστούν ταινίες παγκόσμιας απήχησης στην Ελλάδα». Μέσα από αυτές τις δράσεις, σύμφωνα με την κ. Δανάλη- Αποστολοπούλου, θα ενισχυθεί η θετική εικόνα και η εξωστρέφεια της χώρας μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο στην ενδυνάμωση του τουρισμού, όσο και της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Ως Σπαρτιάτισσα, και ως Ελληνίδα, θεωρώ καθήκον και χαρά μου να προάγω το εθνικό συμφέρον μέσα από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ενισχύοντας την αναπτυξιακή δυναμική με θετική προβολή, ευρηματικότητα και υψηλούς συμβολισμούς, που θα ενδυναμώσουν τόσο την εικόνα της χώρας, όσο και την αισιοδοξία των Ελλήνων, που μετά από την πολυετή δοκιμασία θέλουν να γυρίσουν σελίδα, με το βλέμμα σε ένα διαφορετικό μέλλον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM
Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Πολιτισμός / Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, διαμορφώνει και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μη αναδεδειγμένο, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»
THE LIFO TEAM
Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Πολιτισμός / Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Σχόλια στο εξωτερικό το συγκρίνουν με την ενέργεια του Käärijä (Φινλανδία 2023), όχι γιατί μοιάζει μουσικά, αλλά γιατί έχει αυτόν τον "τρελό" και κολλητικό ρυθμό που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις αμέσως.
THE LIFO TEAM
Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο

Πολιτισμός / Ισπανία: Το Πράδο δεν χρειάζεται ούτε έναν επισκέπτη παραπάνω, δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου

Το εμβληματικό μουσείο της Μαδρίτης υποδέχτηκε 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το 2025, μία τεράστια επιτυχία την οποία ο διευθυντής του την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη
THE LIFO TEAM