Το τίμημα της δόξας - Η φωτογραφία της εξαντλημένης Κάια Γκέρμπερ που κάνει το γύρο του ίντερνετ

Το τίμημα της δόξας - Η φωτογραφία της εξαντλημένης Κάια Γκέρμπερ που κάνει το γύρο του ίντερνετ Facebook Twitter
8

@britishvogue out now

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber) στις

Μόλις χθες γράφαμε για το σαρωτικό πέρασμα της Κάια Γκέρμπερ από την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και το πώς το 16χρονο κορίτσι κατάφερε με ένα μπαράζ εμφανίσεων να είναι παντού....>>>

Η 16χρονη κόρη της Σίντι Κρόφορντ πέτυχε αυτό που άλλα μοντέλα κερδίζουν μετά από επίπονη προσπάθεια ετών και όλοι μίλαγαν μέχρι χθες για τη γέννηση του νέου supermodel.

Όμως υπάρχουν -και είναι φυσικό- και αυτοί που στέκονται απέναντι σε αυτή την χειμαρρώδη πορεία.

Το πρώτο θέμα που θίγεται είναι ο νεποτισμός, κάτι που η μόδα τελευταία φαίνεται να έχει αγκαλιάσει χωρίς καμία ενοχή δείχνοντας ξεκάθαρα αδυναμία στους γόνους, τα παιδιά επωνύμων που είναι διάσημα από την κούνια.

Η κόρη ενός θρύλου της μόδας ο οποίος έχει ισχυρές γνωριμίες και εξακολουθεί να είναι επιδραστικός θα είναι πάντα στο στόχαστρο για το πόσο αξιοκρατικά έχει πετύχει την άνοδό της.

last night

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber) στις

Το δεύτερο και πιο σημαντικό απ' όλα είναι το 16, η τρυφερή ηλικία της Kάια.

Πόσο άγριο και ξένο είναι είναι όλο αυτό για μια έφηβη που βρίσκεται με όλα τα φώτα μιας σκληρής βιομηχανίας στραμμένα πάνω της;

Πάνε λίγες μόλις εβδομάδες από τότε που η 16χρονη δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram η οποία ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις. Η πόζα της στην φωτογραφία χαρακτηρίστηκε υπερβολικά σεξουαλική και ασύμβατη με την ηλικία της και αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνοιξε η συζήτηση για το πού οδηγείται η πορεία της.

uniform

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaia (@kaiagerber) στις

Σήμερα, και ενώ τα περιοδικά μόδας την αποθεώνουν ακόμη, φωτογραφίες της που την απεικονίζουν να περπατά στο δρόμο της Νέας Υόρκης γίνονται ένα ακόμη όπλο στα χέρια όσων αντιδρούν για την πρώιμη εμπλοκή της με τη μόδα.

Τα καρέ κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Η εξαντλημένη Kαία Γκέρμπερ μετά τα απανωτά σόου και τα πάρτι». Τα σχόλια είναι ακόμη πιο σκληρά καθώς υπογραμμίζεται πως η εικόνα της δεν θυμίζει σε τίποτα το φρέσκο όμορφο κορίτσι της πασαρέλας, αλλά ούτε και το πώς θα έπρεπε να δείχνει ένα οποιοδήποτε 16χρονο κορίτσι. Μάτια κουρασμένα, σιλουέτα υπερβολικά αδύνατη και πρόσωπο ταλαιπωρημένο από τα ξενύχτια και το μακιγιάζ.

Και εννοείται πως η Κάια έχει δικαίωμα να δείχνει και κουρασμένη και εξαντλημένη, αλλά οι λόγοι πίσω από αυτό είναι βέβαιο πως θα συζητηθούν περαιτέρω...

Το τίμημα της δόξας - Η φωτογραφία της εξαντλημένης Κάια Γκέρμπερ που κάνει το γύρο του ίντερνετ Facebook Twitter
Το τίμημα της δόξας - Η φωτογραφία της εξαντλημένης Κάια Γκέρμπερ που κάνει το γύρο του ίντερνετ Facebook Twitter
Πολιτισμός
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM