Τον Έντγκαρ Ράιτ τον ξέρουμε από την αγάπη του για το σινεμά γενικά και για το σινεμά των ειδών γενικότερα, στα οποία είδη δίνει το δικό του κωμικό twist με ταινίες όπως το Shaun of the Dead και το Hot Fuzz. Eρχόμενος από τη μεγαλύτερη εισπρακτική του επιτυχία, το Baby Driver, ο Έντγκαρ Ράιτ επιχειρεί αλλαγή πλεύσης και σοβαρεύει απότομα, ετοιμάζοντάς μας ένα ψυχολογικό θρίλερ που πηγαινοέρχεται ανάμεσα στα  λονδρέζικα swinging ‘60s και στο σήμερα.

 

Ο λόγος για το Last Night in Soho, τη νέα του ταινία με πρωταγωνίστριες την Τομαζίν ΜακΚένζι (Jojo Rabbit) και την Άνια Τέιλορ Τζόι (Queen’s Gambit) στους ρόλους δύο ταλαντούχων νεαρών κοριτσιών από την επαρχία που πασχίζουν να πιάσουν την καλή στο κεντρικό Λονδίνο, η μια στο 2019, η άλλη στο 1965, αναπτύσσοντας σταδιακά έναν μυστηριώδη σύνδεσμο μεταξύ τους που υπερβαίνει τον χώρο και τον χρόνο.

 

Ο Έντγκαρ Ράιτ δηλώνει ότι στο μυαλό του είχε ταινίες σαν την πολανσκική Αποστροφή, την εφιαλτική αυτοεκπληρούμενη προφητεία του Don’t Look Now και, βέβαια, την ονειρική Suspiria. Οι neon φωτισμοί και το έντονο στιλιζάρισμα του trailer μας έχουν ανοίξει ήδη την όρεξη, για να χορτάσουμε, όμως, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, όταν η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στις αίθουσες.