Θεάτρο «Εμπρός»: Πλήθος κόσμου έσπασε τις τσιμεντωμένες πόρτες και ανακατέλαβε τον ιστορικό χώρο

Εμπρός Facebook Twitter
Επανακατέλαβαν το θέατρο «Εμπρός» πολίτες - Πηγή φωτογραφίας: @diwordass/Twitter
0

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του θεάτρου «Εμπρός» την περασμένη Τετάρτη, πλήθος κόσμου προχώρησε, το βράδυ του Σαββάτου, σε επανακατάληψη τού ιστορικού χώρου. 

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το θέατρο που για μία δεκαετία αποτελούσε σημείο αυτοδιαχειριζόμενου πολιτισμού και ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και, υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, με συνθήματα και τραγούδια, έσπασαν τις τσιμεντωμένες πόρτες και μπήκαν μέσα.

Η ανακατάληψη τού «Εμπρός» έκανε το γύρο του διαδικτύου. 

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αναρτήθηκε κάλεσμα στον λογαριασμό του «Εμπρός» στο Facebook που απευθυνόμενο στις «φίλες και τους φίλους του θεάτρου» τους ενθαρρύνει «να συνεχίσουν την υπεράσπιση του».

«Την Κυριακή 23/5 από τις 11 το πρωί έως τις 4 η ορχήστρα του Support Art Workers με 150 καλλιτέχνες παίζουν κλασική μουσική στο Εμπρός. Στις 7 το απόγευμα καλούμε όλους και όλες σε ανοιχτή γενική συνέλευση για την αποκατάσταση του κτιρίου και την οργάνωση του προγράμματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο. 

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν έρευνα στο σημείο και σφράγισαν το κτήριο τού 1933 που ανήκει στο Δημόσιο.

Η αστυνομική επιχείρηση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων σε πολίτες, αλλά και δημόσια πρόσωπα. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΚΑΙΛΙ ΤΖΕΝΕΡ CRITICS CHOICE AWARDS

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Βραβεύτηκε στα Critics Choice Awards - Το πρώτο δημόσιο «σ' αγαπώ» στην Κάιλι Τζένερ

Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός κρατά χαμηλούς τόνους στην προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του, έκανε μια σπάνια και τρυφερή αναφορά στη σύντροφό του
THE LIFO TEAM
Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ