Ταξίδι στην Αμερική με το Kosmos Festival

Ταξίδι στην Αμερική με το Kosmos Festival Facebook Twitter
Οι Bajofondo.
0

Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα του Kosmos Festival και οι κορυφαίοι του lineup, οι Orishas από την Κούβα και οι Bajofondo από την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, υπόσχονται ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Η μουσική του τρίο των Οrishas από την Κούβα τυπικά κατατάσσεται στο hip hop και το latin rap, αλλά στην ουσία ο χαρακτηρισμός αυτός είναι λίγος για να χωρέσει την πολυσυλλεκτικότητά τους: τα φωνητικά τους ανήκουν στην παράδοση των vocal group της Κούβας, και στις συνθέσεις τους κυριαρχεί η rhumba αλλά και μοτίβα από το cha cha. Πέρσι στο θέατρο του Λυκαβηττού τραγουδούσαν και χόρευαν μαζί τους τρεις χιλιάδες άνθρωποι.

Οι Bajofondo, με επικεφαλής τον κάτοχο 2 Όσκαρ Γκουστάβο Σανταολάγια και τις μελωδίες του τάνγκο στο οπλοστάσιό τους ξεσηκώνουν χωρίς καν τραγουδιστή. Έχουν δημιουργήσει ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα, το «Nu Tango», που συνδυάζει τo electro beat, παραδοσιακά-ακουστικά στοιχεία τάνγκο, τo dub και το hip/hop, μεταξύ άλλων.

Το υπόλοιπο lineup:

19.30 - 20.15  Dub Inc

20.30 - 21.15  Tinariwen

21.30 - 22.45  Bajofondo

23.00 - 00.30  Orishas

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GUINESS JONATHAN ANDERSON

Πολιτισμός / O Jonathan Anderson συνεργάζεται με τη Guinness και λανσάρει πουλόβερ αξίας 1.450 ευρώ εμπνευσμένο από χαλί παμπ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας DIOR συνεργάζεται με τη Guinness και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συλλογή ρούχων εμπνευσμένη από την αισθητική των παραδοσιακών παμπ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτισμός / Εννέα πολυβραβευμένες ταινίες που βοηθούν να κατανοήσουμε την κοινωνία του Ιράν

Ταινίες που «μιλούν» για την κακοποίηση και την εξαΰλωση των δικαιωμάτων των γυναικών στη ζωή, το καθεστώς φόβου και φτώχειας και τον καθημερινό αγώνα για ελευθερία μέσα σε μια αυστηρά ελεγχόμενη κοινωνία.
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM