Τango, Antony & the Johnsons

Τango, Antony & the Johnsons Facebook Twitter
The Human Condition
0

»Περιμένω το The Human Condition, το «επικό ουμανιστικό δράμα» του Masaki Kobayashi με τη διάρκεια-μαμούθ των 574 λεπτών (σχεδόν 9½ ώρες!), που κυκλοφορεί σύντομα, αποκατεστημένο και πλήρες από την Criterion.Η αριστουργηματική γιαπωνέζικη ταινία, που στους κινηματογράφους βγήκεσε τρία διαφορετικά μέρη από το 1959 μέχρι το 1961, βασίστηκε στοεξάτομο μυθιστόρημα του Junpei Gomikawa και κυκλοφορεί σε ένα box με 4 DVD με αρκετά έξτρα. Περιμένω επίσης την επετειακή προβολή της Επίθεσης του Γιγάντιου Μουσακά, της camp ταινίας του Πάνου Χ. Κούτρα,που ετοιμάζεται να ξαναπροβληθεί πανηγυρικά, με αφορμή τη συμπλήρωση 10χρόνων από τότε που βγήκε στις αίθουσες. Ελπίζω αυτήν τη φορά νακυκλοφορήσει επιτέλους και στην έκδοση DVD που του αξίζει.
Μ. Ηulot

»Άστορ Πιατσόλα. Όλες οι αντιστάσεις κάμπτονται, το τάνγκο του παρασύρει ακόμη και τον παλμό του σώματος. Την τάνγκο οπερίτα του Μαρία του Μπουένος Άιρες, με φόντο τον υπόκοσμο της Αργεντινής και τη συναρπαστική ιστορία του Μπουένος Άιρες, ανυπομονώ να δω στο Θέατρο Ολύμπια από τις 15 Μαΐου (ως και τις 24). Είναι μια σπάνια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο «Θερβάντες» του Μπουένος Άιρες. Η μουσική της οπερίτας στηρίζεται κυρίως στο nuevo tango, είδος που επεξεργάστηκε ο Πιατσόλα, πατάει στο αργεντίνικο τάνγκο και εμπλουτίζεται με νέα όργανα, ήχους και χρώματα. Λέγεται πως το συγκεκριμένο έργο το έγραψε για λογαριασμό της ερωμένης του, τραγουδίστριας Έγκλε Μαρτίν. Χώρισαν όμως τα Χριστούγεννα του 1967 και το ρόλο πήρε η νέα του ερωμένη Αμελίτα Μπαλτάρ. Όλα δηλαδή απολύτως σύμφωνα με την κουλτούρα του τάνγκο.
Κ.Ι.Α.

» Κοντά μας, για δεύτερη φορά, θα βρεθούν ο Antony Hegarty και οι Johnsons με τις γλυκόπικρες μελωδίες τους και τα υπνωτικά τραγούδια τους για μια μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας «Summer Symphony Concerts». Μόνο που αυτήν τη φορά δεν θα εμφανιστεί μόνος του επί σκηνής με το συγκρότημά του, όπως τον είχαμε δει πριν τρία χρόνια στο θέατρο Βράχων, αλλά σε συνεργασία με την πενηνταμελή Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Καλοκαιρινές συμφωνίες, λοιπόν, με τη χαρακτηριστική φωνή του Antony να αφηγείται σπαρακτικά συναισθηματικές ιστορίες για την αγάπη και την αθωότητα. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει κομμάτια από το άλμπουμ «I’m A Bird Now» (2005), που τον έκανε ευρύτερα γνωστό και του χάρισε το βραβείο Mercury, και από το πρόσφατο «The Crying Light», χωρίς φυσικά να λείπουν και οι εκπλήξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της νέας του περιοδείας ο Antony συνεργάζεται με τις συμφωνικές ορχήστρες κάθε πόλης που επισκέπτεται, προκειμένου να δώσει μία άλλη διάσταση στα τραγούδια του αλλά και σε διασκευές που έχει επιμεληθεί ο ίδιος μαζί με τον Nico Muhly (έχει συνεργαστεί με τους Philip Glass και Björk), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Rob Moose.
M.K.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Πολιτισμός / Μαζικός τάφος στην Ιορδανία αποκάλυψε την αρχαιότερη πανδημία που έχει καταγραφεί στον κόσμο

Ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την πανώλη του Ιουστινιανού, την αρχαιότερη καταγεγραμμένη πανδημία στον κόσμο, που κόστισε τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία
THE LIFO TEAM
Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM