Τα μουσεία στο Λονδίνο αρχίζουν να κλείνουν καθώς το κύμα Omicron σαρώνει την πρωτεύουσα

Τα μουσεία στο Λονδίνο αρχίζουν να κλείνουν καθώς το κύμα Omicron σαρώνει την πρωτεύουσα Facebook Twitter
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να κλείνει τις πόρτες του έως τις 27 Δεκεμβρίου λόγω «απρόβλεπτης έλλειψης προσωπικού». Φωτο: Trustees of the Natural History Museum
0

Το τελευταίο κύμα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που πυροδοτήθηκε από την παραλλαγή Όμικρον, αρχίζει να επηρεάζει τα μουσεία του Λονδίνου με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να κλείνει τις πόρτες του έως τις 27 Δεκεμβρίου λόγω «απρόβλεπτης έλλειψης προσωπικού».

Το ίδρυμα έπρεπε να πάρει τη «δύσκολη απόφαση» να κλείσει αφού το προσωπικό του σπιτιού «επηρεάστηκε από τις μολύνσεις Covid-19 και τις απαιτήσεις απομόνωσης», αναφέρει μια δήλωση. Οι υπεύθυνοι του μουσείου λένε ότι σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά στις 28 Δεκεμβρίου, όταν «ελπίζουν ότι το προσωπικό θα έχει ανακάμψει».

Στις 17 Δεκεμβρίου, η συλλογή Wellcome του Λονδίνου, η οποία επικεντρώνεται στους δεσμούς μεταξύ επιστήμης και τέχνης, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει μέχρι νεωτέρας ως αποτέλεσμα της έκρηξης κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Μουσείο Foundling έκλεισε επίσης μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, ενώ το Μουσείο Εθνικού Στρατού στο Τσέλσι αποφάσισε επίσης να κλείσει κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου «λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού». Το μουσείο του Sir John Soane θα είναι κλειστό μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Museums Journal, ένα μεγάλο μουσείο του Λονδίνου, του οποίου το όνομα δεν ανακοινώθηκε, αγωνίζεται να κρατήσει ανοιχτές όλες τις γκαλερί του μετά από ένα ξέσπασμα κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού.

Μέχρι τώρα είναι ανοιχτά το Μουσείο Victoria and Albert, η Tate, η Βασιλική Ακαδημία, το Βρετανικό Μουσείο και οι Serpentine Galleries.

Η αστάθεια στον τομέα του πολιτισμού που προκλήθηκε από το τελευταίο κύμα του κορωνοϊού έχει προκαλέσει εκκλήσεις για περισσότερη οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς τα μουσεία και οι γκαλερί αντιμετωπίζουν περαιτέρω πτώση στα έσοδα εισόδου.

Η Caroline Norbury, η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Creative UK, αναφέρει σε δήλωση ότι «η αβεβαιότητα και η αστάθεια για αυτούς τους θεσμούς καθώς κινούνται προς το 2022 θα γίνει αναμφίβολα αισθητή σε όλο τον κλάδο, με ερωτηματικά για εκθέσεις και παραστάσεις που οδηγούν σε απώλεια εργασίας για καλλιτέχνες, ερμηνευτές και άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ADD Festival παρουσιάζει το ACADDEMIA

Πολιτισμός / ACADDEMIA: Ξεκινούν στην Αθήνα οι δράσεις του νέου προγράμματος για τη σύγχρονη κουλτούρα

Ένα πλούσιο διαθεματικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων για την σύγχρονη κουλτούρα και τους ανθρώπους της σε διάφορες τοποθεσίες στην Αθήνα από τις 21 έως τις 25 Μαΐου.
THE LIFO TEAM
Το Ιδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Nobel επέστρεψε στην Ελλάδα ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι

Κατά την περίοδο της Κατοχής και της Ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα, το δαχτυλίδι εκλάπη από το Μουσείο, μαζί με εκατοντάδες αρχαιότητες, στην πλειονότητά τους νομίσματα και κοσμήματα, που ακόμα αγνοούνται.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ