Συγχρονισμένα drones τυλίγουν με φως την Elbphilharmonie του Αμβούργου

Συγχρονισμένα drones τυλίγουν με φως την Elbphilharmonie του Αμβούργου Facebook Twitter
0

Μια συγχρονισμένη περφόρμανς με ιπτάμενα, φωτεινά drones σχεδιάζει για φέτος Elbphilharmonie του Αμβούργου, «στολίζοντας» την πρόσοψη του συναυλιακού χώρου που έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Herzog & de Meuron αίθουσας συναυλιών.

Η εγκατάσταση του Studio DRIFT έχει ετοιμαστεί για την πέμπτη επέτειο της αίθουσας η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017 μετά από εννιάμιση χρόνια εργασιών.
 


«Η τέχνη πρέπει να είναι προσβάσιμη για όσους περισσότερους γίνεται. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάσαμε την εγκατάστασή μας για τον δημόσιο χώρο. Όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί με την Elbphilharmonie, αμέσως συμφωνήσαμε ότι πρέπει να φέρουμε έξω αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό, εκεί που μπορεί να το δει ο κόσμος» είπε ο Ralph Nauta, o οποίος μαζί με τη Lonneke Gordijn ίδρυσαν το 2007 το ολλανδικό στούντιο.


 
Οι καλλιτέχνες υλοποίησαν την περφόρμανς φωτός για να ζωντανέψουν με παιγνιώδη τρόπο την Elbphilharmonie. Στην εγκατάσταση «Breaking Waves», το συγχρονισμένο σμήνος drones εξερευνά την κίνηση του νερού που περιβάλλει την αίθουσα συναυλιών και τυλίγεται γύρω από τη δυτική, νότια και βόρεια πρόσοψη ώστε ο κόσμος να μπορεί από την περιοχή του λιμανιού να δει το θέαμα.


 

Το «γλυπτό φωτός» συνδέεται επίσης με την κίνηση και τη μουσική μέσα στην αίθουσα: η περφόρμανς είναι χορογραφία του δεύτερου μέρους του Κονσέρτου για Πιάνο και Ορχήστρα του Thomas Adès, το οποίο παίζεται στην επετειακή συναυλία στη μεγάλη αίθουσα.

Το βράδυ της 28ης Απριλίου του 2022, η περφόρμανς «Κύματα που σπάνε» θα έχει διάρκεια περίπου επτά λεπτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΣΚ - Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Η ανακάλυψη περισσότερων από 800 ακονόλιθων, που χρησιμοποιούνταν για το ακόνισμα όπλων, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη βόρεια Αγγλία τον τελευταίο αιώνα
THE LIFO TEAM