Στο «σφυρί» σπάνιος Μοντριάν, με εκτιμώμενη τιμή άνω των $50 εκατ. - Το χαρακτηριστικό που τον κάνει υπερπολύτιμο

Mondrian painting expected to fetch more than $50 million in rare auction Facebook Twitter
0

Σε δημοπρασία βγαίνει ένα από τους πιο πολύτιμους πίνακες του Μοντριάν κι εκτιμάται πως η τιμή του θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's. 

Η «Composition No. II» που φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα του Μοντριάν με τις εμβληματικές τετράγωνες και παραλληλόγραμμες επιφάνειες, δημοπρατείται στις 14 Νοεμβρίου. 

Το έργο διαφημίζεται από τον οίκο δημοπρασιών ως «ένα από τα πιο σημαντικά και πολύτιμα έργα του καλλιτέχνη που βγήκαν ποτέ στην αγορά». 

Στο «σφυρί» σπάνιος Μοντριάν, με εκτιμώμενη τιμή άνω των εκατ. - Το χαρακτηριστικό που τον κάνει υπερπολύτιμο Facebook Twitter

«Τα βασικά έργα του Πιτ Μοντριάν σπανίως βγαίνουν σε δημοπρασία καθώς πολλά φιλοξενούνται στις πιο υψηλού κύρους συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο Τζούλιαν Ντάουες, επικεφαλής Ιμπρεσιονιστών και Σύγχρονης Τέχνης του Σόθμπις. 

«Η ευκαιρία απόκτησης ενός πίνακα τέτοιας ποιότητας συμβαίνει πραγματικά μία φορά σε κάθε γενιά» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1930, δημοπρατήθηκε τελευταία φορά το 1983. Είναι δε, ένας από τους μόλις τρεις όπου το κυρίαρχο κόκκινο τετράγωνο βρίσκεται πάνω δεξιά, σύμφωνα με τον Σόθμπις. Οι άλλοι δύο πίνακες με το ίδιο χαρακτηριστικό είναι μικρότεροι σε μέγεθος και βρίσκονται σε συλλογές μουσείων

«Η "Composition No. II" ενσαρκώνει ό,τι θα ήθελε κανείς από ένα Μοντριάν - είναι θεμελιώδης ζωγραφική τόσο κρίσιμη για την εξέλιξη της Σύγχρονης Τέχνης όσο και εμβληματική για τη διαρκή απήχηση της Σύγχρονης αισθητικής και χαρακτηρίζεται από μία γαλήνια αίσθηση συνθετικής ισορροπίας» ανέφερε μεταξύ άλλων το Ντάουες. 

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας ζητά «μποϊκοτάζ στον Τσαϊκόφσκι» μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

Πολιτισμός / Ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας ζητά «μποϊκοτάζ στον Τσαϊκόφσκι» μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος

«Το μποϊκοτάζ του ρωσικού πολιτισμού είναι σημαντικό βήμα. Δεν μιλάμε για ακύρωση του Τσαϊκόφσκι, αλλά για παύση των παραστάσεων των έργων του μέχρι η Ρωσία να σταματήσει την αιματηρή εισβολή της».
NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: Αρνητική η Βρετανίδα υπ. Πολιτισμού - «Όταν αρχίσεις να δίνεις πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Αρνητική η Βρετανίδα υπ. Πολιτισμού - «Όταν αρχίσεις να δίνεις πίσω, πού τελειώνει αυτό;»

«Είναι πολύ δύσκολο να ξέρει κανείς σε ποιον να επιστρέψει αυτά τα πράγματα. Μιλάμε για πολύ αρχαία αντικείμενα υπό πολλές έννοιες και υπάρχουν ορισμένα παραδείγματα στα οποία δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι ακριβώς είναι οι ιδιοκτήτες», τόνισε
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ