Ο οίκος δημοπρασιών Σόθμπις ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη δημοπρασία έργων τέχνης που βρίσκονται στο ίδρυμα του Γερμανού σχεδιαστή Καρλ Λάνγκερφελντ.

 

Ο διάσημος σχεδιαστής του οίκου Σανέλ πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019 και η δημοπρασία θα γίνει μέσα στο 2021 στο Μονακό. Ο διαχειριστής της περιουσίας του σχεδιαστή επέλεξε τον οίκο δημοπρασιών για την αποτίμηση έργων από τις οκτώ κατοικίες του Λάνγκερφελντ σε όλη τη Γαλλία και το Μονακό, μια διαδικασία που θα διαρκέσει δύο μήνες για να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τη δήλωση του Σόθμπι.

 

Ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι η συλλογή θα πωληθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2021, αν και δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για τα είδη που αναμένεται να δημοπρατηθούν.

 

Ο Λάγκερφελντ, ο οποίος έζησε στο Μονακό για μια δεκαετία μέχρι τον θάνατό του, είχε στενούς δεσμούς με μέλη της βασιλικής οικογένειας της χώρας, ντύνοντας την πριγκίπισσα Κάρολινα του Ανόβερου για αρκετές δεκαετίες. Ο σχεδιαστής έζησε επίσης σε ένα ιστορικό αρχοντικό γνωστό ως La Vigie, που του χάρισε ο πρίγκιπας Ρενιέ, ο πρώην μονάρχης του Μονακό.

 

«Η δημοπρασία θα αποτίσει φόρο τιμής σε αυτόν τον μοναδικό και εξαιρετικά δημιουργικό σχεδιαστή, μια σημαντική προσωπικότητα στον κόσμο της μόδας και της τέχνης» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Pierre Mothes, αντιπρόεδρος του Σόθμπι.

 

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Λάνγκερφελντ συγκέντρωσε μια συλλογή έργων τέχνης και επίπλων από τον 18ο αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή. Το 2000 πούλησε τη συλλογή του από γαλλικά έπιπλα και έργα τέχνης του 18ου αιώνα στον οίκο Κρίστις για 28,5 εκατομμύρια δολάρια. Το 2003 ο οίκος Σόθμπι πούλησε τη συλλογή έργων του Art Deco στο Παρίσι για 8 εκατομμύρια δολάρια.