Η Emmanuelle Alt επέλεξε για το εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου της γαλλικής Vogue την Valentina Sampaio, ένα νεαρό μοντέλο από τη Βραζιλία που είναι τυγχάνει να είναι transgender. Η γνωστή εκδότρια γνωρίστηκε με την Sampaio πέρυσι, όταν κάποιος βοηθός της τής πρότεινε να ρίξει μια ματιά στην ιστορία της. Όταν η Alt έψαξε το προφίλ της Sampaio στο Instagram, κατάλαβε αμέσως πως είχε βρει την επόμενη «πρωταγωνίστριά» της. 

 

Στο editorial που έγραψε για το τεύχος, η Emmanuelle Alt αναφέρει πως όταν η Sampaio εμφανίστηκε στο στούντιο στο Λονδίνο για να φωτογραφηθεί από τους Mert Alas και Marcus Piggott, «είχε ακριβώς την εμφάνιση αυτού που αντιλαμβάνομαι ως ομορφιά για τη γαλλική Vogue». «Βασικά για οποιαδήποτε Vogue. Καμία διαφορά από τις Daria Werbowy ή Anna Ewers, απλώς τυγχάνει να έχει γεννηθεί αγόρι» σημειώνει η εκδότρια.

 

Στο νέο τεύχος της γαλλικής Vogue πρωταγωνιστεί η πανέμορφη Valentina Sampaio, ένα transgender μοντέλο
Φωτογραφία: Mert Alas & Marcus Piggott, French Vogue, March 2017

 

Όπως λέει, ένιωσε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή, καίριας σημασίας όπως σημειώνει, να τιμήσουμε τα transgender άτομα. «Όταν φτάσει η μέρα που ένα μοντέλο σαν την Sampaio θα μπορεί να εμφανιστεί στο εξώφυλλο ενός περιοδικού χωρίς το έντυπο να είναι αναγκασμένο να αναφέρει την ταυτότητα φύλου που επέλεξε το μοντέλο, τότε πραγματικά θα έχουμε κατακτήσει τη νίκη» τονίζει η Alt. «Ζούμε σε έναν κόσμο αυτή τη στιγμή που αντί να βρισκόμαστε σε συνεχή εξέλιξη, αυτό δηλαδή που πρέπει να συμβαίνει, τα ανθρώπινα δικαιώματα... δεν πάνε καθόλου καλά. Αυτό το εξώφυλλο είναι για τη σημασία των συγκεκριμένων δικαιωμάτων και το ότι ακόμη χρειάζεται να κάνουμε πρόοδο σε απελπιστικά πολλά ζητήματα» καταλήγει. 

 

Στο νέο τεύχος της γαλλικής Vogue πρωταγωνιστεί η πανέμορφη Valentina Sampaio, ένα transgender μοντέλο
Φωτογραφία: Mert Alas & Marcus Piggott, French Vogue, March 2017

 

Η Alt θυμάται πως όταν δούλευαν για το εξώφυλλο, κάποια στιγμή τοποθέτησαν το λογότυπο του περιοδικού πάνω σε μία από τις φωτογραφίες για να δουν πώς θα φαίνεται και λέει πως τότε είδε την Valentina πολύ συγκινημένη. «Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Μιλούσε στον ατζέντη της στα πορτογαλικά, κι εκείνος μετέφραζε, ρωτώντας μας αν ήταν δοκιμαστικό ή αν όντως επρόκειτο να συμβεί και να την κάνουμε εξώφυλλο. Της είπα, "Ναι, όντως θα συμβεί"» λέει. 

 

Επιλέγοντας να αφιερώσει το εξώφυλλο του Μαρτίου στην Sampaio, η Alt φιλοδοξεί να στείλει το μήνυμα πως μόνο οι προοδευτικές αξίες μπορούν και τελικά θα θριαμβεύσουν. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr