Σπύρος Μπιμπιλας: Την Κυριακή η απόφαση για την αποπομπή Λιγνάδη

Σπύρος Μπιμπιλας: Την Κυριακή η απόφαση για την αποπομπή Λιγνάδη Facebook Twitter
0

Για το ελληνικό #metoo αλλά και τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβει σύντομα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει το έργο του, έχει πολλούς φακέλους που πρέπει να φθάσουν στο διοικητικό συμβούλιο και μετά σε γενική συνέλευση. Αύριο έχουμε την πρώτη μας γενική συνέλευση μετά την πανδημία όπου θα αποφασιστεί και θα κριθεί εάν θα αποπεμφθεί από το σώμα των ηθοποιών ο Δημήτρης Λιγνάδης», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο OPEN.

«Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση» πρόσθεσε σημειώνοντας πως χωρίς τη γενική συνέλευση δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης θα δημοσιοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ για τη διεξαγωγή της συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Πιστεύω ότι όλο αυτό θα γίνει για καλό στο τέλος, παγκόσμια, όχι μόνο στην Ελλάδα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να σέβονται τα δικαιώματα του άλλου, και να ξέρουν μέχρι που φτάνει η εξουσία τους (…) γιατί από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα: πώς ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εξουσία ή χρήμα ή μεγάλη θέση δεν σκέφτεται πως ο άλλος έχει δικαιώματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Σε σχέση με τη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας ανέφερε πως πρέπει να προηγηθούν οι συλλογικές συμβάσεις σημειώνοντας πως μέχρι τώρα το κράτος έχανε χρήματα καθώς – τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια – οι ηθοποιοί δεν λάμβαναν ένσημα για τις πρόβες. «Ο κώδικας θα γίνει με τον όρο ότι θα υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με όλους», είπε ο κ. Μπιμπίλας.


 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Πολιτισμός / Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» του μεγάλου Έλληνα σόουμαν

Φίλοι, συνεργάτες και καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη του ανθρώπου που με την ενέργεια, το χιούμορ και το αστείρευτο ταλέντο του σημάδεψε το ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση
THE LIFO TEAM
Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Πολιτισμός / Το Come See Me in the Good Light φέρνει στα Οσκαρ μια ταινία για την αγάπη, την αρρώστια και το φως

Η ταινία ακολουθεί την Andrea Gibson και τη σύντροφό της στη διάρκεια της πιο δύσκολης περιόδου της ζωής τους, μετατρέποντας μια ιστορία ασθένειας σε ένα απρόσμενα φωτεινό και βαθιά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ.
THE LIFO TEAM
Η Sadie Sink λέει ότι το Stranger Things την προστάτευσε, λίγο πριν από την πρεμιέρα της ως Ιουλιέτα στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Η Sadie Sink πριν από την Ιουλιέτα: «Το Stranger Things με προστάτευσε»

Από το Stranger Things στο Romeo and Juliet του Λονδίνου, η Sadie Sink μιλά για τη μετάβασή της στο θέατρο και για τον τρόπο με τον οποίο η σειρά λειτούργησε προστατευτικά στα χρόνια που μεγάλωνε μπροστά στην κάμερα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαρίνος: η πιο άγρια ντροπή της πίστας

Γιώργος Μαρίνος / Γιώργος Μαρίνος: Είσαι μεγάλος σταρ, αγάπη μου!

Ο Πάνος Μιχαήλ γράφει για τον Γιώργο Μαρίνο ως τον άνθρωπο που ξεστόμισε «εγώ κύριε είμαι ομοφυλόφιλος» όταν η λέξη μπορούσε να σε τελειώσει. Η Ελλάδα τον έκανε θέαμα για να τον αντέξει. Εκείνος όμως ανέβηκε στην πίστα και δεν μίκρυνε.
THE LIFO TEAM