Σπύρος Μπιμπιλας: Την Κυριακή η απόφαση για την αποπομπή Λιγνάδη

Σπύρος Μπιμπιλας: Την Κυριακή η απόφαση για την αποπομπή Λιγνάδη Facebook Twitter
0

Για το ελληνικό #metoo αλλά και τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβει σύντομα το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει το έργο του, έχει πολλούς φακέλους που πρέπει να φθάσουν στο διοικητικό συμβούλιο και μετά σε γενική συνέλευση. Αύριο έχουμε την πρώτη μας γενική συνέλευση μετά την πανδημία όπου θα αποφασιστεί και θα κριθεί εάν θα αποπεμφθεί από το σώμα των ηθοποιών ο Δημήτρης Λιγνάδης», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας μιλώντας στο OPEN.

«Το ανώτατο όργανο είναι η γενική συνέλευση» πρόσθεσε σημειώνοντας πως χωρίς τη γενική συνέλευση δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις. Παράλληλα πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης θα δημοσιοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΗ για τη διεξαγωγή της συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Πιστεύω ότι όλο αυτό θα γίνει για καλό στο τέλος, παγκόσμια, όχι μόνο στην Ελλάδα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να σέβονται τα δικαιώματα του άλλου, και να ξέρουν μέχρι που φτάνει η εξουσία τους (…) γιατί από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα: πώς ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη εξουσία ή χρήμα ή μεγάλη θέση δεν σκέφτεται πως ο άλλος έχει δικαιώματα», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Σε σχέση με τη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας ανέφερε πως πρέπει να προηγηθούν οι συλλογικές συμβάσεις σημειώνοντας πως μέχρι τώρα το κράτος έχανε χρήματα καθώς – τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια – οι ηθοποιοί δεν λάμβαναν ένσημα για τις πρόβες. «Ο κώδικας θα γίνει με τον όρο ότι θα υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις με όλους», είπε ο κ. Μπιμπίλας.


 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM