Η Σελένα Γκόμεζ υπέβαλλε μήνυση ζητώντας 10 εκατ. δολάρια από εταιρεία που δημιούργησε παιχνίδι για κινητό τηλέφωνο, ισχυριζόμενη ότι έκλεψε όχι μόνο το δικό της λουκ αλλά και άλλων σελέμπριτι.

 

«Clothes Forever — Styling Game» είναι διαθέσιμο από την Apple και επιτρέπει στους χρήστες με την αγορά «διαμαντιών» αξίας από 99 σεντ έως και 99,99 δολ. να κάνουν εικονικά ταξίδια για ψώνια με διάσημους.

 

«Παρέα με τα πιο όμορφα μοντέλα και τους σελέμπριτι: οι Καρντάσιαν, η Gigi, η Μπιγιόνσε, η Τέιλορ και πολλοί άλλοι θα περάσουν για να ζητήσουν την δική σου συμβολή για τη μόδα» αναφέρει το πρόμο του παιχνιδιού.

 

Η Γκόμεζ από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι ένας από τους εικονικούς χαρακτήρες είναι σαφώς βασισμένος σε εκείνη, προσθέτοντας ότι ουδέποτε συμφώνησε να χρησιμοποιηθεί η εικόνα της για κανέναν παιχνίδι για κινητό.

 

«Οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν ποτέ, συμβουλεύτηκαν ή ενημέρωσαν τη Γκόμεζ σχετικά με τη χρήση οποιουδήποτε δικαιώματος σε σχέση με το παιχνίδι», αναφέρει στην αγωγή της.

 

«Ούτε, εάν ρωτήθηκε, η κ. Γκόμεζ θα είχε συναινέσει σε μια τέτοια χρήση για το παιχνίδι, το οποίο προφανώς βασίζεται στη δυσάρεστη πρακτική να προσελκύσει τους χρήστες του να κάνουν αγορές εντός παιχνιδιού σε ποσά έως 99,99 δολ. για να χρηματοδοτήσουν φανταστικές δαπάνες στο παιχνίδι για να ξεκλειδώνουν επίπεδα».

 

Η Γκόμεζ μήνυσε την Guangzhou Feidong Software Technology Co., τον πωλητή του παιχνιδιού με έδρα την Κίνα, καθώς και την MutantBox Interactive Limited, τη βρετανική εταιρεία που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού.

 

Η αγωγή σημειώνει πως η Γκόμεζ έχει «φροντίσει προσεκτικά όλες τις αποφάσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες» με τρόπο που προάγει τους στόχους της και την εικόνα της ως πρότυπο για τη νεολαία.

 

Με πληροφορίες από το Variety