Σελένα Γκόμεζ: Αγωγή 10 εκατ. δολ. σε παιχνίδι που έκλεψε την εικόνα της

Σελένα Γκόμεζ: Αγωγή 10 εκατ. δολ. σε παιχνίδι που έκλεψε την εικόνα της Facebook Twitter
Σελένα Γκόμεζ: Αγωγή 10 εκατ. δολ. σε παιχνίδι που έκλεψε την εικόνα της (Guangzhou Feidong Software Technology Co./MutantBox Interactive Limited)
0

Η Σελένα Γκόμεζ υπέβαλλε μήνυση ζητώντας 10 εκατ. δολάρια από εταιρεία που δημιούργησε παιχνίδι για κινητό τηλέφωνο, ισχυριζόμενη ότι έκλεψε όχι μόνο το δικό της λουκ αλλά και άλλων σελέμπριτι.

«Clothes Forever — Styling Game» είναι διαθέσιμο από την Apple και επιτρέπει στους χρήστες με την αγορά «διαμαντιών» αξίας από 99 σεντ έως και 99,99 δολ. να κάνουν εικονικά ταξίδια για ψώνια με διάσημους.

«Παρέα με τα πιο όμορφα μοντέλα και τους σελέμπριτι: οι Καρντάσιαν, η Gigi, η Μπιγιόνσε, η Τέιλορ και πολλοί άλλοι θα περάσουν για να ζητήσουν την δική σου συμβολή για τη μόδα» αναφέρει το πρόμο του παιχνιδιού.

Η Γκόμεζ από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι ένας από τους εικονικούς χαρακτήρες είναι σαφώς βασισμένος σε εκείνη, προσθέτοντας ότι ουδέποτε συμφώνησε να χρησιμοποιηθεί η εικόνα της για κανέναν παιχνίδι για κινητό.

«Οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν ποτέ, συμβουλεύτηκαν ή ενημέρωσαν τη Γκόμεζ σχετικά με τη χρήση οποιουδήποτε δικαιώματος σε σχέση με το παιχνίδι», αναφέρει στην αγωγή της.

«Ούτε, εάν ρωτήθηκε, η κ. Γκόμεζ θα είχε συναινέσει σε μια τέτοια χρήση για το παιχνίδι, το οποίο προφανώς βασίζεται στη δυσάρεστη πρακτική να προσελκύσει τους χρήστες του να κάνουν αγορές εντός παιχνιδιού σε ποσά έως 99,99 δολ. για να χρηματοδοτήσουν φανταστικές δαπάνες στο παιχνίδι για να ξεκλειδώνουν επίπεδα».

Η Γκόμεζ μήνυσε την Guangzhou Feidong Software Technology Co., τον πωλητή του παιχνιδιού με έδρα την Κίνα, καθώς και την MutantBox Interactive Limited, τη βρετανική εταιρεία που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του παιχνιδιού.

Η αγωγή σημειώνει πως η Γκόμεζ έχει «φροντίσει προσεκτικά όλες τις αποφάσεις και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες» με τρόπο που προάγει τους στόχους της και την εικόνα της ως πρότυπο για τη νεολαία.

Με πληροφορίες από το Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πολιτισμός / Πώς ήταν πραγματικά η Ωραία Ελένη: Οταν ο καθηγητής Λιαντίνης εξηγούσε τι έλεγε ο Όμηρος

Το ερώτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίθεση του Έλον Μασκ στον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας του, «Οδύσσεια», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες
THE LIFO TEAM