Santorini Volcano App: «Ξενάγηση» στους κρατήρες του ηφαιστείου της Σαντορίνης

Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter
0

Νέα ψηφιακή εφαρμογή ενημερώνει κατοίκους και τουρίστες της Σαντορίνης για την γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου της.

Το app ανέπτυξε η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Θήρας ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. , σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο νέο app περιλαμβάνεται μία πρωτότυπη offline εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία «Santorini Volcano app», αναφορικά με το Γεωπάρκο της Νέας Καμένης, η οποία θέλει να αναβαθμίσει την εμπειρία των επισκεπτών στους κρατήρες του ηφαιστείου.

Ο οδηγός αναδεικνύει την περιπατητική διαδρομή στη Νέα Καμένη, εστιάζοντας σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος και αναδεικνύοντας την γεωλογική ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, ακόμα και ταυτόχρονα με την ξενάγησή τους στους κρατήρες, μέσα από οπτικό υλικό συνοδευόμενο από επιστημονικές πληροφορίες για την εξέλιξη και την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης.

Στον οδηγό δίνονται πληροφορίες για τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, τα οποία είναι γεωπολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σε λειτουργία βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα σχετικά με το ηφαίστειο ενώ έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα νέο εύχρηστο ενημερωτικό έντυπο με υψηλής ποιότητας επιστημονικό και εικαστικό περιεχόμενό σχετικά με τη γεωλογική ιστορία της Παλαιάς και Νέας Καμένης.

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσικής Γεωγραφίας του ΕΚΠΑ και οι συνεργάτες του, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή, επιμελήθηκαν τον σύγχρονο και επικαιροποιημένο ψηφιακό οδηγό της εφαρμογής.

Η ψηφιακή εφαρμογή διατίθεται από τα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store και App Store.

Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter
Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter
Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM