Πυξ Λαξ: Η επίσημη ανακοίνωση για τον μουσικό που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδοφιλίας

Πυξ Λαξ: Η επίσημη ανακοίνωση για τον μουσικό που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδοφιλίας Facebook Twitter
Στη φωτογραφία οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας - Ο μουσικός που εμπλέκεται στην υπόθεση έχει διακόψει την συνεργασία από χρόνια.
0

Οι Πυξ Λαξ εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση στον απόηχο των πληροφοριών για γνωστό Έλληνα ντράμερ που εμπλέκεται σε υπόθεση παιδοφιλίας. 

«Ο συγκεκριμένος μουσικος που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια. για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του .Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν.»

«Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη. Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε  κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις  να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά.»

Το χρονικό 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο 71χρονος σήμερα μουσικός, αναμένεται να δικαστεί για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, όταν εκείνη ήταν 6 με 8 ετών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 71χρονος καλλιτέχνης έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα για αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso, η υπόθεση ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2011 όταν η οικογένεια της ανήλικης, παραθέριζε σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του 60χρονου, τότε, ντράμερ.

Οι γείτονες άφηναν τα παιδιά να παίζουν έξω από το σπίτι του μουσικού που ήταν επίσης πατέρας δύο παιδιών. Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2013, η μητέρα της ανήλικης άρχισε να υποπτεύεται πως κάτι είχε συμβεί μεταξύ του τότε μουσικού και ενός άλλου ανήλικου. Λίγο αργότερα, άλλο ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο δικό του παιδί να πλησιάζει στο σπίτι του καλλιτέχνη. 

Η ανήλικη φέρεται να περιέγραψε τελικά στη μητέρα της πως ο μουσικός έβαζε παιδικές ταινίες στην τηλεόρασή του και την άγγιζε άσεμνα. Όταν τελικά η οικογένεια έφτασε στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, η ανήλικη εξετάστηκε από ειδικούς και κατέθεσε στους αξιωματικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ

«Θελουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπαντας .Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπαμπης Στόκας ο Φιλιππος Πλιατσικας κι ο Μανος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη .Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικος που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια. για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του .Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν.

Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη. Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε  κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις  να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά.»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM
Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: πρεμιέρα, κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσ

Πολιτισμός / Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα: μια πρεμιέρα,ένα κουλούρι και μια συνάντηση με τον Μάριο Μπανούσι

Ο Γουίλεμ Νταφόε βρίσκεται στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα του «Πάρτυ Γενεθλίων». Ο Μάριο Μπανούσι ανέβασε φωτογραφίες μαζί του στην πόλη, λίγους μήνες πριν παραλάβει στη Βενετία τον Αργυρό Λέοντα της Biennale Teatro.
THE LIFO TEAM
Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Στο Jim Queen, ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight και ένας queer influencer ψάχνει τη θεραπεία στο Παρίσι. Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, μετατρέποντας την ετεροφυλοφιλία σε camp ταινία τρόμου για τη gay σκηνή.
THE LIFO TEAM
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ακυρώνει την παρουσία της στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Πολιτισμός / Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ χάνει την πρώτη της εμφάνιση στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Η 84χρονη σταρ δεν θα παραστεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών, όπου θα λάμβανε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό στο γόνατο.
THE LIFO TEAM
Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM