Το πολύχρωμο λεωφορείο-βιβλιοθήκη της RuPaul μοιράζει βιβλία για μια Αμερική χωρίς διακρίσεις

Το πολύχρωμο λεωφορείο βιβλιοθήκη της RuPaul μοιράζει βιβλία για μια πιο ισότιμη Αμερική Facebook Twitter
Το λεωφορείο θα ταξιδέψει από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ προς τον Νότο για τη δωρεάν διανομή βιβλίων γραμμένων από ΛΟΑΤΚΙ+ και μη λευκούς συγγραφείς.
0

Τα τελευταία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώνονται ολοένα και περισσότερες προσπάθειες περιορισμού της πρόσβασης σε βιβλία που είναι γραμμένα από ΛΟΑΤΚΙ+ ή μη λευκά άτομα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν βιβλιοθήκες και οργανώσεις για την ελευθερία του λόγου.

Ορισμένες βιβλιοθήκες έχουν δεχθεί απειλές για βόμβες και άλλες έχουν κλείσει γι' αυτό τον λόγο. Ταυτόχρονα, κάποιες πολιτείες επιχειρούν να απαγορεύσουν τα drag shows και να περιορίσουν την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για τα τρανς άτομα.

Η περφόρμερ και τηλεοπτική παραγωγός RuPaul (καλλιτεχνικό όνομα του RuPaul Charles), που είναι αναμφισβήτητα η πιο διάσημη drag queen των ΗΠΑ, είναι η συνιδρύτρια ενός νέου διαδικτυακού βιβλιοπωλείου που θα στείλει ένα λεωφορείο από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ προς τον Νότο για τη δωρεάν διανομή βιβλίων στα οποία στοχεύουν αυτές οι απαγορεύσεις.

Με άλλους δυο εταίρους, η RuPaul ίδρυσε το βιβλιοπωλείο Allstora, το οποίο θα προωθεί συγγραφείς που δεν εκπροσωπούνται και θα τους παρέχει μεγαλύτερο μερίδιο κερδών από ό,τι άλλοι διαδικτυακοί βιβλιοπώλες.

Η RuPaul δήλωσε ότι αυτό το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο θα καλύψει ένα σημαντικό κενό, ειδικά σε «αυτές τις παράξενες μέρες που ζούμε», για να υποστηρίξει τις ιδέες των ανθρώπων «που είναι πρόθυμοι να προωθήσουν τη συζήτηση γύρω από πολλά και ενδιαφέροντα θέματα που συνήθως αποκρύπτονται».

Το πολύχρωμο λεωφορείο βιβλιοθήκη της RuPaul μοιράζει βιβλία για μια πιο ισότιμη Αμερική Facebook Twitter
Το λεωφορείο έχει στόχο να δωρίσει 10.000 βιβλία μέχρι το τέλος του έτους.

Η RuPaul, ένα ισχυρό πρόσωπο της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, έφερε το mainstream κοινό σε επαφή με την τέχνη του drag, μέσα από το ριάλιτι RuPaul's Drag Race, που προβάλλεται για δέκατη έκτη σεζόν στις ΗΠΑ, με πολλές ακόμα διεθνείς βερσιόν να μεταδίδονται παράλληλα σε όλο τον κόσμο.

Η κίνησή της είναι μια απάντηση σε όσους επιδιώκουν να περιορίσουν την πρόσβαση στη ΛΟΑΤΚΙ+ κουλτούρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και η προσπάθειά της επιδιώκει να δώσει φωνή σε κάθε παιδί που νιώθει ότι δεν εκπροσωπείται.

Η ίδια δήλωσε ότι οι προσπάθειες για την απαγόρευση των βιβλίων και των παραστάσεων «θα πέσουν στο κενό, αφού η ιστορία έχει δείξει ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε κάτι, τόσο περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από αυτό».

Στο Allstora, η RuPaul θα επιμεληθεί μια μηνιαία λέσχη βιβλίου που θα περιλαμβάνει και συνεντεύξεις με συγγραφείς. Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορούν και τα απομνημονεύματά της με τίτλο «The House of Hidden Meanings».

Με πληροφορίες από ΝΥΤ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Πολιτισμός / Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Η μαρμάρινη κεφαλή ανακαλύφθηκε το 2003 σε ένα μεγάλο οικιστικό συγκρότημα κοντά στο θέατρο και την αγορά της αρχαίας Χερσόνησου, κατά τις ανασκαφές σε κατοικία ύψους 718 τετραγωνικών μέτρων
LIFO NEWSROOM
Μεταφέρεται η sold-out συναυλία του Mulatu Astatke στην Αθήνα

Πολιτισμός / Μεταφέρεται η sold-out συναυλία του Mulatu Astatke στην Αθήνα

Το 2025 σηματοδοτεί την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ Mulatu Plays Mulatu, που ηχογραφήθηκε σε Λονδίνο και Αντίς Αμπέμπα, με τη συμμετοχή big band και παραδοσιακών Αιθιόπων μουσικών
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Καρντινάλε: «Δεν θέλω να σταματήσω να δουλεύω»

Πολιτισμός / «Δεν θέλω να σταματήσω να δουλεύω» - Η Κλαούντια Καρντινάλε σε μία από τις τελευταίες της συνεντεύξεις

Η Iταλίδα ηθοποιός, που μεσουράνησε τη δεκαετία του '60, έφυγε από τη ζωή στα 87 της χρόνια - Μέχρι πρόσφατα δήλωνε πως δεν θέλει να σταματήσει να δουλεύει και πως η συμμετοχή σε 135 ταινίες δεν είναι αρκετές
LIFO NEWSROOM
Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζέσικα Τσαστέιν και Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντι Κάπριο, Τσαστέιν και Τσαγγάρη από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή πολιτική κωμωδία του Πολ Τόμας Άντερσον, η νέα προκλητική δουλειά του Μισέλ Φράνκο και η πρώτη αγγλόφωνη ταινία της Ελληνίδας δημιουργού ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε η Κλαούντια Καρντινάλε, Ιταλίδα σταρ του «Γατόπαρδου», στα 87 της χρόνια

Πολιτισμός / Πέθανε η Κλαούντια Καρντινάλε, Ιταλίδα σταρ του «Γατόπαρδου», στα 87 της χρόνια

Γεννημένη στην Τύνιδα στις 15 Απριλίου 1938, η Κλαούντια Καρντινάλε συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς, μεταξύ των οποίων οι Λουκίνο Βισκόντι, Φεντερίκο Φελίνι, Ρίτσαρντ Μπρουκς, Ανρί Βερνέιγ και Σέρτζιο Λεόνε.
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Η pop star επιστρέφει στους κινηματογράφους και αποκτά δικό της ραδιοφωνικό σταθμό

Πολιτισμός / Τέιλορ Σουίφτ: Η pop star επιστρέφει στους κινηματογράφους και αποκτά δικό της ραδιοφωνικό σταθμό

Έντεκα ημέρες απομένουν μέχρι την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ με την ίδια να ετοιμάζει ένα πάρτι κυκλοφορίας που θα προβληθεί στους κινηματογράφους
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Τα εγγόνια του μοιράζονται σπάνιες φωτογραφίες και συγκινητικά μηνύματα μετά τον θάνατό του

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Τα εγγόνια του μοιράζονται σπάνιες φωτογραφίες και συγκινητικά μηνύματα μετά τον θάνατό του

Ο θρυλικός ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας πίσω του όχι μόνο μια καριέρα γεμάτη αριστουργήματα, αλλά και την αγάπη της οικογένειάς του που αναδεικνύει την πιο προσωπική του πλευρά
LIFO NEWSROOM