Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Γκρολ και Σπρίνγκστιν χάρισαν μοναδικές στιγμές στη σκηνή του Glastonbury

Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Γκρολ και Σπρίγκστιν χάρισαν μοναδικές στιγμές στη σκηνή του Glastonbury Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Image
0

Iστορικές στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Glastonbury Festival.

Ο Ντέιβ Γκρολ, ο frontman των Foo Fighters ανέβηκε στη σκηνή δίπλα στον Πολ Μακ Κάρτνεϊ, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον θάνατο του ντράμερ της μπάντας, Τέιλορ Χόκινς.

Το κοινό υποδέχτηκε τον Γκρολ ως ήρωα καθώς ανέβηκε στη σκηνή Pyramid για να κάνει ντουέτο με τον ΜακΚάρτνεϊ σε μια γκαράζ ροκ εκδοχή του I Saw Her Standing There.

«Αυτός ο τύπος ήρθε με το αεροπλάνο για να κάνει ειδικά αυτό», είπε ο Μακ Κάρτνεϊ. «Σε αγαπάμε».

«Στο ορκίζομαι δε θα το έχανα με τίποτα να είμαι εδώ μαζί σου, αυτή τη στιγμή», απάντησε ο Γκρολ.

Ωστόσο, οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Ο ΜακΚάρτνεϊ ανέβασε στη συνέχεια στη σκηνή τον Μπρους Σπρίνγκστιν για να παίξει το Glory Days και το I Wanna Be Your Man.

Ο ρόκερ από το Νιου Τζέρσεϊ ευχήθηκε στον ΜακΚάρτνεϊ, για τα 80ά γενέθλιά του κάνοντας λόγο για «ακόμα 80 ένδοξα χρόνια».

Λίγο νωρίτερα το κοινό άρχισε αυθόρμητα να τραγουδά το Happy Birthday για το πρώην «σκαθάρι».

«Για μένα;» ρώτησε, έκπληκτος ο Μακ Κάρτνεϊ. Σημειώνεται δε ότι οι φανατικοί θαυμαστές είχαν φτάσει στις πρώτες σειρές πάνω από 12 ώρες πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνιση στο Glastonbury.

Την ώρα που ανέβηκε στη σκηνή ο Μακ Κάρτνεϊ, στις 21:30, το πλήθος απλώθηκε μέχρι εκεί που μπορούσε να δει ανθρώπινο μάτι, δημιουργώντας αυτό που θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο κοινό του φεστιβάλ από την εποχή που είχε εμφανιστεί η Ντόλι Πάρτον το 2014.

Το κοινό βέβαια δεν έμεινε ανικανοποίητο. Ο Μακ Κάρτνεϊ είχε επιφυλάξει για τους φανς ένα μαραθώνιο σετ 2 ωρών και 50 λεπτών που κάλυψε την καριέρα των 6 δεκαετιών του καλλιτέχνη.

«Άνοιξε» με το κλασικό Can't Buy Me Love των Beatles και συνέχισε με την επιτυχία των Wings Junior's Farm.

«Φίλε μου, είναι τόσο ωραία που βρίσκομαι εδώ. Υποτίθεται ότι θα το κάναμε αυτό πριν από τρία χρόνια», είπε ο Μακ Κάρτνεϊ, αναφερόμενος στην εμφάνισή του που ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το 2020.

«Αλλά είμαστε εδώ. Έχουμε μερικά παλιά τραγούδια για εσάς, έχουμε κάποιο νέο τραγούδι και έχουμε μερικά ενδιάμεσα... και έχω την αίσθηση ότι θα περάσουμε υπέροχα» είπε.

Το setlist περιείχε μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια της ροκ, συμπεριλαμβανομένων των Love Me Do και Lady Madonna. Κλασικά όπως το Band On The Run. και πιο πρόσφατο σόλο υλικό του όπως το Come On To Me.

Ο Μακ Κάρτνεϊ αφιέρωσε τη μπαλάντα My Valentine στη σύζυγό του Νάνσυ Σέβελ και έπαιξε το Something σε ένα γιουκαλίλι που του είχε δώσει ο Τζορτζ Χάρισον.

Αργότερα, έκανε ντουέτο με τον αείμνηστο Τζον Λένον μέσω της μαγείας της τεχνολογίας. Τα φωνητικά για το I've Got A Feeling είχαν απομονωθεί από τη συναυλία των Beatles από το 1969.

«Είναι τόσο ξεχωριστό για μένα», είπε ο Μακ Κάρτνεϊ. «Ξέρω ότι είναι ψηφιακά, αλλά τραγουδάω ξανά με τον Τζον. Είμαστε ξανά μαζί» είπε.

Συνολικά, έπαιξε 36 τραγούδια και οι Γκρολ και Σπρίνγκστιν τον συνόδευσαν ξανά για το τελευταίο τραγούδι, σε ένα παρατεταμένο κιθαριστικό τζαμάρισμα στο The End, το προτελευταίο κομμάτι στο Abbey Road, προτού ο Μακ Κάρτνεϊ αποχωρήσει εν μέσω χειροκροτημάτων.

Στο Glastonbury εμφανίστηκαν ακόμα οι Νόελ Γκάλαχερ, Ghetts, Yungblud και η Αμερικανίδα ράπερ, Megan Thee Stallion.

Η ποπ σταρ Olivia Rodrigo προσέλκυσε ένα τεράστιο πλήθος στο The Other Stage ενώ στην ίδια σκηνή εμφανίστηκε και οι πρώην headliners του Glastonbury Skunk Anansie που έδωσαν μια από τις πιο δυνατές και θορυβώδεις εμφανίσεις της ημέρας.

Η frontwoman δε, έκανε και ένα stage dive στο κοινό. Πιο άτυχος, ο frontman των Easy Life, Murray Matravers που πήδηξε στο κενό αντί για το κοινό.

Έπεσε στο κεφάλι του αφού προσπάθησε να κάνει crowdsurf στο Pyramid Stage.

Με πληροφoρίες του NME/BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM