Πλήθος κόσμου στο κάλεσμα στήριξης των κινηματογράφων Ιντεάλ, Ίριδα και Άστορ

Πλήθος κόσμου στο κάλεσμα των κινηματογράφων Ιντεάλ, Ίριδα και Άστορ Facebook Twitter
Φωτ.: Lifo
0

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα στήριξης των τριών ιστορικών κινηματογράφων στο κέντρο της Αθήνας ώστε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. 

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί δράσεις με δωρεάν προβολές για σήμερα στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Ίριδα και Άστορ, έχοντας ως σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τρεις ιστορικοί χώροι τέχνης.

Πλήθος κόσμου στο κάλεσμα των κινηματογράφων Ιντεάλ, Ίριδα και Άστορ Facebook Twitter
Φωτ.: Lifo
Πλήθος κόσμου στο κάλεσμα των κινηματογράφων Ιντεάλ, Ίριδα και Άστορ Facebook Twitter
Φωτ.: Lifo

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες εξελίξεις θέτουν εν αμφιβόλω την επιβίωση των δύο αιθουσών της Πανεπιστημίου και της Στοάς Κοραή, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας και της Ίριδας, όπου πραγματοποιεί τις προβολές του ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι προβολές ξεκίνησαν το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως το βράδυ μέσα αλλά και έξω από τους κινηματογράφους, στην πλατεία Κοραή και στην Ακαδημίας 55, όπου όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, στήθηκαν οθόνες. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν με επιλογές τους μια σειρά από συνεργαζόμενα φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ιντεάλ ανοιχτή συνέντευξη τύπου με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την υπάρχουσα κατάσταση.

Προβολές

18:00 | ΑΣΤΟΡ | Aftersun, της Σάρλοτ Γουέλς, 102λ. [1]  

18:30 | ΙΡΙΔΑ | Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια, του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, 124λ. 

20:00 | ΑΣΤΟΡ | Brutalia: Μέρες Εργάσιμες, του Μανώλη Μαυρή, 26λ. [2] 

19:45 | ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ | Cannibal Tours, του Ντένις Ο’Ρουρκ, 72λ. [3] 

20:45 | ΑΣΤΟΡ | Final Cut!, του Μισέλ Χαζιναβίσιους, 110λ. [4] 

21:00 | ΙΡΙΔΑ | Ποίηση Χωρίς Τέλος, του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, 128λ. 

21:15 | ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ | Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα, του Νίκου Νικολαϊδη, 120λ. [5] 

21:30 | ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 55 | Climax, του Γκασπάρ Νοέ, 96λ. 

21:45 | ΙΝΤΕΑΛ | Το Μπλε Καφτάνι, της Μαριάμ Τουζάνι, 122λ. 

LIVE @ΑΣΤΟΡ: 

21:30 | Night in Athens 

22:30 | Incirrina 

1. Μια προβολή του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 

2. Μια προβολή της Cinematek  

3. Μια προβολή του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας 

4. Μια προβολή της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά 

5. Μια προβολή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Eλλάδος 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM