Πέθανε ο ιδρυτής του Hustler, Λάρι Φλιντ -Στα 78 του χρόνια

Πέθανε ο ιδρυτής του Hustler, Λάρι Φλιντ -Στα 78 του χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Ο Λάρι Φλιντ, ιδρυτής του περιοδικού Hustler, πέθανε στα 78 του χρόνια.

Ο Φλιντ πέθανε στον ύπνο του, σε ιατρικό κέντρο στο Λος Άντζελες, με την οικογένειά του στο πλευρό του, δήλωσε εκπρόσωπός του. Η Μίντα Γκόουεν, εκπρόσωπος των Larry Flynt Publicatoins δήλωσε ότι πέθανε από πρόσφατη ξαφνική ασθένεια. Ο αδελφός του είπε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από καρδιακή ανεπάρκεια.

Ο Λάρι Φλιντ γεννήθηκε στο Κεντάκι το 1942 και μεγάλωσε στη φτώχεια. Εγκατέλειψε το σχολείο και μπήκε στη βιομηχανία ενηλίκων ανοίγοντας στριπτιζάδικα με τον αδελφό του στο Οχάιο. Ένα ενημερωτικό δελτίο για αυτά τα κλαμπ εξελίχθηκε στο περιοδικό Hustler, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1974. Σύμφωνα με τον Φλιντ, στο αποκορύφωμα της κυκλοφορίας του το αγόραζαν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι τον μήνα.

Η αυτοκρατορία του επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς και μεταξύ άλλων είχε εταιρεία παραγωγής βίντεο, πολλές ιστοσελίδες, δύο καζίνο στο Λος Άντζελες και πολλές μπουτίκ Hustler, με προϊόντα για ενήλικες.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του φλέρταρε με τις αντιπαραθέσεις, ενώ είχε δεχθεί πολλές μηνύσεις. Το 1978 πυροβόλησαν έξω από δικαστήριο στην Τζόρτζια, κατά τη διάρκεια δίκης. Η απόπειρα δολοφονίας τον καθήλωσε σε αμαξίδιο.

Οι νομικές διαμάχες του αποτέλεσαν αντικείμενο ταινίας, το 1996. Το «The People vs Larry Flynt» χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ στον σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν και στον Γούντι Χάρσελσον που υποδύθηκε τον Φλιντ.

Σε όλη του τη ζωή, επέμενε ότι δεν ήταν απλά κάποιος που ασχολούνταν με την πορνογραφία, αλλά ένας σφοδρός υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου. «Η θέση μου είναι ότι πληρώνεις ένα τίμημα για να ζεις σε μια ελεύθερη κοινωνία και αυτό το τίμημα είναι η ανοχή για κάποια πράγματα που δεν σου αρέσουν. Πρέπει να ανεχτείς τους Λάρι Φλιντ αυτού του κόσμου», είχε δηλώσει κάποτε στους Seattle Times.

Μία από τις πολλές μηνύσεις που είχε δεχθεί αφορούσε ένα σκίτσο σεξουαλική παρωδία του τηλε-ευαγγελιστή Τζέρι Φάλγουελ, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Hustler το 1983. Το σκίτσο, μια ψεύτικη διαφήμιση, έδειχνε τον Φάλγουελ να λέει ότι η πρώτη σεξουαλική εμπειρία ήταν με τη μητέρα του.

Ο Φάλγουελ έκανε μήνυση στον Φλιντ για δυσφήμιση, απαιτώντας 50 εκατομμύρια δολάρια και αρχικά δικαιώθηκε, αλλά η υπόθεση πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Εκεί, ο εκδότης δικαιώθηκε με ψήφους 8-0, σε μια απόφαση που ενίσχυσε την ελευθερία του λόγου και τις προστασίες για τη σάτιρα στις ΗΠΑ.

   

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Φλιντ έδωσε μάχη με την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Το 2014 έχασε την κόρη του, Λίσα, σε τροχαίο δυστύχημα, στα 47 της.

Με περιουσία που εκτιμάται πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική. Το 2003 ήταν υποψήφιος για την αντικατάσταση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια και πήρε 15.000 ψήφους.

Πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, πρόσφερε αμοιβή έως και 1 εκατ. δολάρια για βίντεο ή ηχητικά αρχεία με τον Ντόναλντ Τραμπ σε παράνομη ή «σεξουαλική ταπεινωτική δραστηριότητα». Επίσης, το 2017 πρόσφερε αμοιβή 10 εκατομμυρίων για αποδείξεις που θα οδηγούσαν στην παραπομπή του τότε προέδρου.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM