Πέθανε ο Γουίλμπουρ Σμιθ, συγγραφέας δεκάδων επιτυχημένων μυθιστορημάτων

Πέθανε ο Γουίλμπουρ Σμιθ, συγγραφέας δεκάδων επιτυχημένων μυθιστορημάτων Facebook Twitter
0

Ο νοτιοαφρικανός συγγραφέας Γουίλμπουρ Σμιθ, ο δημιουργός δεκάδων περιπετειωδών μυθιστορημάτων που μεταφράστηκαν σε όλον τον κόσμο, πέθανε το Σάββατο στην Κέιπ Τάουν, σε ηλικία 88 ετών.

«Ο συγγραφέας παγκόσμιων μπεστ σέλερ Γουίλμπουρ Σμιθ πέθανε απροσδόκητα το απόγευμα στο σπίτι του στην Κέιπ Τάουν, έπειτα από ένα πρωινό ανάγνωσης και γραφής, με τη γυναίκα του, τη Νίσο, στο πλάι του», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του εκδοτικού οίκου Wilbur Smith Books.

Ο Σμιθ έγραψε 49 μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου τριάντα γλώσσες και πούλησαν συνολικά 140 εκατομμύρια αντίτυπα.

Γεννημένος την 9η Ιανουαρίου 1933 στη Βόρεια Ροδεσία -τη σημερινή Ζάμπια- από βρετανούς γονείς, ο Γουίλμπουρ Σμιθ γνώρισε τη διασημότητα ήδη όταν τυπώθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο Στα νύχια του λιονταριού (When the Lions Feeds), το 1964.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του τη γεύτηκε με το μνημειώδες «έπος των Κόρτνεϊ», σειρά δεκατριών μυθιστορημάτων που αφηγούνται τη μοίρα μιας οικογένειας για πάνω από τρεις αιώνες, από την αρχή του αποικισμού της Αφρικής από τους Ευρωπαίους ως την περίοδο του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

Ο Γουίλμπουρ Σμιθ «μετέφερε τους αναγνώστες του στα μεταλλεία χρυσού της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στους πειρατές του Ινδικού Ωκεανού, σε θησαυρούς θαμμένους σε τροπικά νησιά, στους πολέμους στην Αραβία και στο Χαρτούμ, στην αρχαία Αίγυπτο, στη Γερμανία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Παρίσι, στην Ινδία, στην Αμερική και στην Ανταρκτική, όπου συνάντησαν ανελέητους εμπόρους διαμαντιών και σκλάβων, κυνηγούς θηραμάτων στις ζούγκλες και τις θαμνώδεις εκτάσεις» των αφρικανικών εσχατιών, αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου της εκδοτικής εταιρείας του.

Η εκδότριά του ευχαρίστησε τα «εκατομμύρια των θαυμαστών του Σμιθ σε όλο τον κόσμο» που αγάπησαν «τη δυνατή γραφή του».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εμβληματική ευρωπαϊκή συλλογή φτάνει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Ντεγκά, Ματίς, Μονέ και άλλοι 43 σπουδαίοι καλλιτέχνες σε μια έκθεση στην Αθήνα

83 αριστουργήματα από 45 καλλιτέχνες παγκόσμιας ακτινοβολίας, τα οποία προέρχονται από μια εμβληματική ευρωπαϊκή ιδιωτική συλλογή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθηνα από τον Δεκέμβριο στο μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM