Πέθανε ο Αργεντινός σαξοφωνίστας της τζαζ «Γκάτο» Μπαρμπιέρι

Πέθανε ο Αργεντινός σαξοφωνίστας της τζαζ «Γκάτο» Μπαρμπιέρι Facebook Twitter
0

Ο Αργεντινός σαξοφωνίστας της τζάζ Λεάντρο «Γκάτο» Μπαρμπιέρι, που είχε συνθέσει μεταξύ άλλων τη μουσική της ταινίας «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι», απεβίωσε χθες Σάββατο σε ηλικία 83 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το νεοϋορκέζικο τζαζ κλαμπ Blue Note.

«Χάσαμε σήμερα έναν θρύλο, έναν πρωτοπόρο και έναν αγαπημένο φίλο», αναφέρεται σε ανάρτηση του διάσημου τζαζ κλαμπ στο Twitter, στην οποία δεν διευκρινίζονται τα αίτια του θανάτου του σαξοφωνίστα.

«Η σημαντική συμβολή του Γκάτο στη μουσική και στις τέχνες ήταν μια έμπνευση για όλους εμάς», συνεχίζει το Blue Note.

Στη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του ο Μπαρμπιέρι, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 28 Νοεμβρίου 1932, ηχογράφησε γύρω στα 50 άλμπουμ.

Η μουσική της ταινίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» του είχε χαρίσει ένα βραβείο Grammy το 1972 και τον είχε κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό.

Ο Γκάτο Μπαρμπιέρι είχε δώσει την τελευταία συναυλία του στις 23 Νοεμβρίου 2015, διευκρίνισε το Blue Note.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ