Πέδρο Αλμοδόβαρ: Πρεμιέρα στις Κάννες για το «queer γουέστερν» του με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ

Πέδρο Αλμοδόβαρ: Πρεμιέρα στις Κάννες για το «queer γουέστερν» του με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ Facebook Twitter
0

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αποκάλυψε ότι το «Strange Way of Life», η γουέστερν μικρού μήκους ταινία του με πρωταγωνιστές τον Πέδρο Πασκάλ και τον Ίθαν Χοκ, θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε τα νέα στο podcast της Dua Lipa «At Your Service».

Ο Ισπανός δημιουργός περιέγραψε την ταινία διάρκειας μισής ώρας ως «queer γουέστερν, με την έννοια ότι υπάρχουν δύο άντρες και αγαπούν ο ένας τον άλλον». Πρόσθεσε ότι οι χαρακτήρες του Πασκάλ και του Χοκ «συμπεριφέρονται σε αυτή την κατάσταση με αντίθετο τρόπο».

«Πρόκειται για τον ανδρισμό με μια βαθιά έννοια, επειδή το γουέστερν είναι ένα ανδρικό είδος», είπε ο Αλμοδόβαρ.

«Αυτό που μπορώ να σας πω για την ταινία είναι ότι έχει πολλά από τα στοιχεία του γουέστερν- έχει αυτόν που πυροβολεί, έχει το ράντσο, έχει τον σερίφη - αλλά αυτό που έχει και δεν έχουν τα περισσότερα γουέστερν, είναι το ένα είδος διαλόγου που δεν νομίζω ότι μια ταινία γουέστερν έχει αποτυπώσει ποτέ ξανά μεταξύ δύο ανδρών. Και τώρα νομίζω ότι σου έχω πει μάλλον πάρα πολλά» είπε ο σκηνοθέτης.

Η ταινία μικρού μήκους είναι γυρισμένη στα αγγλικά σε παραγωγή της εταιρείας των αδελφών Αλμοδόβαρ με έδρα τη Μαδρίτη.

Το «Strange Way of Life» ξεκινά με έναν άντρα, τον Σίλβα, καβάλα σε ένα άλογο να διασχίζει μια έρημο στο Bitter Creek. Έχει έρθει να επισκεφτεί τον Σερίφη Τζέικ.

Είκοσι πέντε χρόνια νωρίτερα, οι δύο άνδρες εργάζονταν μαζί ως πιστολέρο. Ο Σίλβα έρχεται με την πρόφαση να ξανασυναντήσει τον φίλο του από παλιά, αλλά το επόμενο πρωί ο σερίφης Τζέικ του λέει ότι ο πραγματικός λόγος της επίσκεψής του δεν είναι οι αναμνήσεις της παλιάς τους φιλίας.

Ο Αλμοδόβαρ έχει εξηγήσει ότι ο τίτλος της ταινίας απηχεί το όνομα ενός διάσημου fado που έγραψε και τραγούδησε η Amália Rodrigues.

Οι στίχοι του λένε ότι δεν υπάρχει πιο άγνωστη ύπαρξη από αυτή που αγνοεί τις επιθυμίες του καθενός - κάτι που εγείρει το ερώτημα για το πόσο η ταινία θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την επιθυμία.

Με πληροφορίες του Variety

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ