Παυλίδης, Κ44, Εαρινός Κύκλος

Παυλίδης, Κ44, Εαρινός Κύκλος Facebook Twitter
0

» Περιμένω τον Παύλο Παυλίδη που μετά τις sold out συναυλίες του στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει απόψε μαζί με τους B-Movies στη σκηνή του Gagarin για μία και μοναδική αθηναϊκή συναυλία. Έχοντας στις αποσκευές του το τελευταίο ζωντανά ηχογραφημένο διπλό CD του στο θέατρο Απόλλων της Σύρου καθώς και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου, ο ηγέτης των Ξύλινων Σπαθιών ανοίγει μια καινούργια σελίδα στις μουσικές αναζητήσεις του. Για δύο και πλέον ώρες ο Παύλος Παυλίδης θα παρουσιάσει στο κλαμπ της οδού Λιοσίων και πολλά αγαπημένα τραγούδια από τα Ξύλινα Σπαθιά με τρόπο εντελώς ξεχωριστό.
Θεόφιλος Δουμάνης

»Περιμένω το Ιγκιτούρ, την παράσταση που έχει σκηνοθετήσει ο Θέμελης Γλυνάτσης βασισμένη στο πειραματικό κείμενο του Γάλλου ποιητή Στεφάν Μαλαρμέ, με αποσπάσματα που έχουν μεταφραστεί από τη Μαρία Ευσταθιάδη και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το Ιγκιτούρ περιγράφει την πορεία ενός νέου άντρα προς το θάνατο, ο οποίος δεν σηματοδοτεί το απόλυτο τέλος αλλά μια εκρηκτική αφετηρία. Η ιδιαίτερη performance συνδυάζει το θέατρο, τη μουσική, το sound design και την εγκατάσταση και παρουσιάζεται για έξι βράδια στο Κ44, ξεκινώντας από τις 4/4. Τις συνθέσεις υπογράφουν οι Γιάννης Κοτσώνης, Δανάη Στεφάνου και Δημήτρης Παπαδάτος και θα παρουσιάζει ζωντανά κάθε βράδυ ο Γιάννης Κοτσώνης. Περιμένω επίσης την καινούργια έκδοση της Έβδομης Σφραγίδας του Μπέργκμαν σε Bluray από την Criterion σε νέο transfer, μαζί με το ντοκιμαντέρ της Marie Nyrerod με τις συγκινητικές εξομολογήσεις του σκηνοθέτη στο νησί του λίγο πριν το τέλος της ζωής του, συν το tribute του Γούντι Άλεν από το 1998.
M. Ηulot

»Περιμένω την τρίτη συναυλία του 6ου Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου 2009 την Κυριακή των Βαΐων στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου. Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για να μπω στο πνεύμα του Πάσχα, εκτός φυσικά από τους Χαιρετισμούς. Κι αφού δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να πηγαίνουμε σε συναυλίες εκκλησιαστικού οργάνου, αυτό το δυναμικό αθηναϊκό φεστιβάλ (μέχρι 13/5) μας δίνει την ευκαιρία. Με τη Χριστίνα Αντωνιάδου στο εκκλησιαστικό όργανο και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly (Ελλάδα) υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Πατσέα. Στις 8.30 το βράδυ.
Δημήτρης Ρηγόπουλος

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ