Το Παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε το όνομα του βασιλικού μωρού

Το Παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε το όνομα του βασιλικού μωρού Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψαν το όνομα που επέλεξαν για τον νεογέννητο γιο τους. 

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ανακοινώνουν πως ονόμασαν τον γιο τους Louis Arthur Charles», ανέφερε το Παλάτι του Κένσιγκτον σε επίσημη δήλωση μέσω Twitter. 

Η Κέιτ Μίντλετον έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί το πρωί της Δευτέρας και από τότε στη Βρετανία είχε προκληθεί μια μικρή φρενίτιδα στα γραφεία στοιχημάτων σχετικά με το όνομα του βασιλικού μωρού. Τα Albert, Thomas και Henry ήταν εκείνα που θεωρούνταν ως τα πιθανότερα. 

Ποια είναι όμως η σημασία πίσω από όνομα του νεογέννητου; Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν:

Louis: Το πρώτο όνομα του βασιλικού μωρού θα μπορούσε να είναι φόρος τιμής στον Λόρδο Lord Louis Mountbatten, με τον οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος είχε πολύ στενές σχέσεις. Στη βασιλική οικογένεια ήταν γνωστός ως «θείος Dickie» και δολοφονήθηκε από τον IRA τον Αύγουστο του 1979, τρία χρόνια πριν τη γέννηση του Ουίλιαμ. Επίσης είναι κοινό με το όνομα του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ, που ολόκληρο είναι George Alexander Louis. Τέλος είναι η γαλλική και αγγλική εκδοχή του γερμανικού ονόματος Ludwig, που σημαίνει «γνωστός πολεμιστής ή γνωστός στη μάχη». 

Arthur: Είναι το δεύτερο όνομα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, οπότε έτσι θα έχει πιο ξεχωριστό δέσιμο με τον πατέρα του. Επίσης είναι διάσημο παγκοσμίως λόγω του Βασιλιά Αρθούρου, του θρυλικού Βρετανού ηγέτη. Ένας ακόμη διάσημος Βρετανός με αυτό το όνομα ήταν ο Arthur Wellesley, Δούκας του Ουέλινγκτον, που νίκησε τον Ναπολέοντα στη Μάχη του Βατερλό τον Ιούνιο του 1815. 

Charles: Το προφανές συμπέρασμα είναι πως προέρχεται από τον παππού του, πρίγκιπα Κάρολο, κάτι που θα μπορούσε να ισχύει καθώς το τρίτο όνομα της μικρής πριγκίπισσας Σάρλοτ είναι Νταϊάνα. Επίσης το Charlotte είναι η θηλυκή εκδοχή του Charles, οπότε έτσι το μωρό μοιράζεται (περίπου) ένα όνομα και με τη μεγαλύτερη αδερφή του. Άλλωστε πρόκειται για ένα όνομα με ιστορία στη βασιλική οικογένεια, αφού υπήρξαν δύο βασιλιάδες με το όνομα Charles. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Banksy Βηθλεέμ Ξενοδοχείο

Πολιτισμός / Walled Off Hotel: Το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ επαναλειτουργεί με μήνυμα ειρήνης

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το τείχος στη Δυτική Όχθη, είχε μείνει κλειστό μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και τον πολέμο που ακολούθησε στη Γάζα
THE LIFO TEAM