Το Παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε το όνομα του βασιλικού μωρού

Το Παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε το όνομα του βασιλικού μωρού Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψαν το όνομα που επέλεξαν για τον νεογέννητο γιο τους. 

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ανακοινώνουν πως ονόμασαν τον γιο τους Louis Arthur Charles», ανέφερε το Παλάτι του Κένσιγκτον σε επίσημη δήλωση μέσω Twitter. 

Η Κέιτ Μίντλετον έφερε στον κόσμο το τρίτο της παιδί το πρωί της Δευτέρας και από τότε στη Βρετανία είχε προκληθεί μια μικρή φρενίτιδα στα γραφεία στοιχημάτων σχετικά με το όνομα του βασιλικού μωρού. Τα Albert, Thomas και Henry ήταν εκείνα που θεωρούνταν ως τα πιθανότερα. 

Ποια είναι όμως η σημασία πίσω από όνομα του νεογέννητου; Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν:

Louis: Το πρώτο όνομα του βασιλικού μωρού θα μπορούσε να είναι φόρος τιμής στον Λόρδο Lord Louis Mountbatten, με τον οποίο ο πρίγκιπας Κάρολος είχε πολύ στενές σχέσεις. Στη βασιλική οικογένεια ήταν γνωστός ως «θείος Dickie» και δολοφονήθηκε από τον IRA τον Αύγουστο του 1979, τρία χρόνια πριν τη γέννηση του Ουίλιαμ. Επίσης είναι κοινό με το όνομα του μικρού πρίγκιπα Τζορτζ, που ολόκληρο είναι George Alexander Louis. Τέλος είναι η γαλλική και αγγλική εκδοχή του γερμανικού ονόματος Ludwig, που σημαίνει «γνωστός πολεμιστής ή γνωστός στη μάχη». 

Arthur: Είναι το δεύτερο όνομα του πρίγκιπα Ουίλιαμ, οπότε έτσι θα έχει πιο ξεχωριστό δέσιμο με τον πατέρα του. Επίσης είναι διάσημο παγκοσμίως λόγω του Βασιλιά Αρθούρου, του θρυλικού Βρετανού ηγέτη. Ένας ακόμη διάσημος Βρετανός με αυτό το όνομα ήταν ο Arthur Wellesley, Δούκας του Ουέλινγκτον, που νίκησε τον Ναπολέοντα στη Μάχη του Βατερλό τον Ιούνιο του 1815. 

Charles: Το προφανές συμπέρασμα είναι πως προέρχεται από τον παππού του, πρίγκιπα Κάρολο, κάτι που θα μπορούσε να ισχύει καθώς το τρίτο όνομα της μικρής πριγκίπισσας Σάρλοτ είναι Νταϊάνα. Επίσης το Charlotte είναι η θηλυκή εκδοχή του Charles, οπότε έτσι το μωρό μοιράζεται (περίπου) ένα όνομα και με τη μεγαλύτερη αδερφή του. Άλλωστε πρόκειται για ένα όνομα με ιστορία στη βασιλική οικογένεια, αφού υπήρξαν δύο βασιλιάδες με το όνομα Charles. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επετειακή Έκθεση «Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες»στη Ροτόντα

Πολιτισμός / Όταν οι μικρασιάτες πρόσφυγες ζούσαν μέσα στη Ροτόντα

Πολλοί πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην Άνω Πόλη, κτίζοντας παράγκες σε επαφή με τα κάστρα, ενώ αρκετοί βρήκαν καταφύγιο στο κέντρο της πόλης, στους ναούς, με επίκεντρο τον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου, σε σχολεία, τεμένη και εμπορικές στοές.
THE LIFO TEAM
Timecircus: «Avec tout le monde, contre personne!»

Θέματα / Μια αρχαιο-φουτουριστική κολεκτίβα έρχεται τώρα με τα πόδια, από το Βέλγιο στην Ελευσίνα

Η βελγική κολεκτίβα διασχίζει πεζή την Ευρώπη, σέρνοντας ένα πλοίο ξηράς, για να χτίσει στο κέντρο της Ελευσίνας, τον Φεβρουάριο του 2023, μια κιβωτό ελπίδας και αιώνιας νεότητας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ