Με το «Κατηγορώ» (J’ Accuse, 2019), μια αρτιότατη και πληρέστατη φιλμική κατάθεση πάνω στη δικαιοσύνη και την αίσθηση του καθήκοντος με άξονα την «Υπόθεση Ντρέιφους», να αποτελεί την καλύτερη ταινία του μέσα στη δεκαετία, αποσπώντας και το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής  και το βραβείο της FIPRESCI στο φεστιβάλ Βενετίας, ο Ρομάν Πολάνσκι βάζει πλώρη για την επόμενη του ταινία.

 

Έχοντας την χρηματική υποστηριξη της ιταλικής RAI, ο πρόεδρος της οποίας δήλωσε ρητά σε σχετική ερώτηση ότι διαχωρίζει τον  καλλιτέχνη από τον άνθρωπο, ο Πολωνός σκηνοθέτης αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο τα γυρίσματα του «The Palace». Η δράση της ταινίας εκτυλίσσεται την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1999 σε ένα ελβετικό ξενοδοχείο, όπου οι ζωές των επισκεπτών διαπλέκονται και περιπλέκονται.

 

Άλλα στοιχεία για την πλοκή δεν έχουν γίνει γνωστά, και μόνο η τοποθέτηση της δράσης πάνω στην αλλαγή της χιλιετίας μοιάζει ειρωνική, ενώ τα μοτίβα του εγκλεισμού και του ξένου, που θα απαντήσεις σε μεγάλο μέρος της φιλμογραφίας του, μοιάζουν παρόντα κι εδώ.

 

Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν, μα αν κάτι μας ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη είναι ότι στο σενάριο ο Πολάνσκι έχει συνεργαστεί με έναν άλλο μεγάλο Πολωνό δημιουργό, τον Γέρζι Σκολιμόφσκι (Deep End, The Shout, Moonlighting), με τον οποίο είχαν συνυπογράψει και το σενάριο της πρώτης του ταινίας, του «Μαχαιριού στο Νερό».

 

Ανακοινώσεις για το καστ αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες, με την ταινία να έχει ενταχθεί ήδη ανάμεσα στις πιο πολυαναμενόμενες του 2022.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr