Παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης για την Τζάγκουαρ των Πιέρ Μπερζέ και Ιβ Σεν Λοράν

Παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης για την Τζάγκουαρ των Πιέρ Μπερζέ και Ιβ Σεν Λοράν Facebook Twitter
Οsenat / Pierre Bergé Associates
0

Έναντι 74.500 ευρώ, μαζί με τα έξοδα της δημοπρασίας, πουλήθηκε μια Jaguar MK II, ένα από τα δύο τελευταία αυτοκίνητα του μεγιστάνα και λάτρη της τέχνης Πιέρ Μπερζέ και του διάσημου σχεδιαστή μόδας Ιβ Σεν Λοράν.

Σύμφωνα με τον οίκο Osenat, που δημοπράτησε το αυτοκίνητο την Κυριακή στη Λιόν, η πώληση σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ. 

Το πολυτελές αυτοκίνητο του 1963, που οι αρχικές εκτιμήσεις ήθελαν την αξία του να κυμαίνεται κοντά 30.000 ευρώ, ήταν ένα από τα συλλεκτικά αυτοκίνητα που βγήκαν στο σφυρί.

Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μοντέλο Jaguar MK II 3.8 με το γνήσιο αγγλικό πράσινο αμάξωμά του πωλείται σε τόσο υψηλή τιμή.

Μια Mercedes-Benz 450 SEL 6.9 του 1977, την οποία το θρυλικό ζευγάρι χρησιμοποιούσε στη Ντοβίλ και στην Ταγγέρη, πωλήθηκε αντί 44.500 ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο της τιμής εκτίμησης.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η τελευταία συλλογή έργων τέχνης του Μπερζέ πωλήθηκε αντί 27,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τα έξοδα δημοπρασίας. 

Στον κατάλογο του οίκου Sotheby's, και οι 975 λαχνοί πωλήθηκαν σε έως και τετραπλάσιες τιμές σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας και ένας από τους μεγάλους συλλέκτες της εποχής του που πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου του 2017 σε ηλικία 86 ετών, είχε τέσσερις κατοικίες: ένα ιστορικό μέγαρο στο κέντρο του Παρισιού, μια ντάτσα στη Νορμανδία, μια αγροικία στο Σεν-Ρεμί-ντε-Προβάνς και την έπαυλη Μαμπρούκα στην Ταγγέρη του Μαρόκου.

Ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις προορίζεται για το Ίδρυμα Πιέρ Μπερζέ - Ιβ Σεν Λοράν και το Ίδρυμα Jardin Majorelle του Μαρακές.

Στις 14 Δεκεμβρίου στο Παρίσι ο οίκος Σόθμπις έχει προγραμματίσει το τέταρτο μέρος της πώλησης της προσωπικής βιβλιοθήκης του Πιέρ Μπερζέ, με μια ανθολογία βιβλίων και χειρογράφων από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα.

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους 2022

Πολιτισμός / 25 χρόνια κλείνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Σε μια χρονιά που φέρνει στο φως σοκαριστικά συμβάντα κακοποίησης παιδιών και εφήβων, οι ταινίες αυτής της θεματολογίας δικαιώνουν τις διαχρονικές επιλογές του φεστιβάλ.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ