Οργή για τα σχόλια της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Tρανσφοβικά tweets για την εμμηνόρροια προκαλούν αντιδράσεις

Οργή για τα σχόλια της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Tρανσφοβικά tweets για την εμμηνόρροια προκαλούν αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πυροδότησε οργή εναντίον της, με tweets που έκανε σχετικά με την εμμηνόρροια, τα οποία χαρακτηρίστηκαν τρανσφοβικά.

Το Σάββατο, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, μοιράστηκε έναν σύνδεσμο προς άρθρο με τίτλο: «Δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου μετά την COVID-19 για άτομα με εμμηνόρροια». Η Ρόουλινγκ σχολίασε: «"Άτομα με εμμηνόρροια". Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Κάποιος να με βοηθήσει...Wumben; Wimpund; Woomud;»

Το σχόλιο της προκάλεσε αμέσως αντίδραση από άτομα που την αποκάλεσαν «τρανσφοβική» και επεσήμαναν ότι δεν είναι μόνο γυναίκες που έχουν εμμηνόρροια.

«Άνδρες trans που δεν έχουν ακόμη κάνει τη μετάβαση, έχουν ακόμα εμμηνόρροια». ένα άτομο επεσήμανε. Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ξέρω ότι το γνωρίζετε αυτό γιατί σας το έχουν πει επανειλημμένα, αλλά οι άνδρες transgender μπορούν να έχουν εμμηνόρροια».

«Οι non-binary έχουν εμμηνόρροια. Εγώ, μια 37χρονη γυναίκα με μήτρα, δεν έχω εμμηνόρροια εδώ και μια δεκαετία. Οι γυναίκες δεν καθορίζονται από την περιόδό τους», αναφέρει άλλο σχόλιο.

Πολλοί επέκριναν επίσης την συγγραφέα που χωρίς καμία αφορμή αποφάσισε να κάνει αντι-τρανς tweets ενώ είναι σε εξέλιξη ολόκληρος αγώνας για τη φυλετική ισότητα και τον ρατσισμό.

Η Ρόουλινγκ προσπάθησε στη συνέχει να υπερασπιστεί τι το tweet της με ένα άλλο σχόλιο το οποίο επέκρινε την ιδέα ότι το βιολογικό φύλο ενός ατόμου δεν είναι πραγματικό.

«Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, δεν υπάρχει έλξη για το ίδιο φύλο. Εάν το φύλο δεν είναι πραγματικό, η πραγματικότητα των γυναικών παγκοσμίως διαγράφεται. Γνωρίζω και αγαπώ τους τρανς ανθρώπους, αλλά η διαγραφή της έννοιας του φύλου καταργεί την ικανότητα πολλών να συζητούν ουσιαστικά τη ζωή τους. Δεν είναι μίσος να λέμε την αλήθεια », έγραψε.

«Η ιδέα ότι οι γυναίκες σαν εμένα, που δείχνουν κατανόηση για τους trans ανθρώπους εδώ και δεκαετίες επειδή είναι ευάλωτοι με τον ίδιο τρόπο όπως οι γυναίκες στην ανδρική βία -«μισούν» τους trans γιατί πιστεύουν ότι το φύλο είναι πραγματικό και έχει ζωντανές συνέπειες - είναι ανοησία», είπε

Η Ρόουλινγκ πρόσθεσε ότι υποστηρίζει τα δικαιώματα των τρανς και αντέκρουσε τον χαρακτηρισμό «TERF» (ριζοσπαστικός φεμινισμός που αποκλείει τις τρανς). «Σέβομαι το δικαίωμα κάθε τρανς ατόμου να ζει με οποιονδήποτε τρόπο το κάνει να αισθάνεται αυθεντικό. Θα πορευόμουν μαζί σας εάν είχατε διακριτική μεταχείριση λόγω του ότι είστε τρανς. Ταυτόχρονα, η ζωή μου διαμορφώθηκε από το να είμαι γυναίκα. Δεν πιστεύω ότι είναι μίσος να το λέω», έγραψε.

Ο οργανισμός δικαιωμάτων LGBT + GLAAD απάντησε στα σχόλια  εξηγώντας ότι τα tweets της την ευθυγραμμίζουν με ιδεολογίες που «διαστρεβλώνουν σκόπιμα γεγονότα σχετικά με την ταυτότητα του φύλου και τα άτομα που είναι trans. Το 2020, δεν υπάρχει δικαιολογία για τη στόχευση τρανς ατόμων».

Η GLAAD κάλεσε τους ανθρώπους που μπορεί να είναι θυμωμένοι με τη Ρόουλινγκ και τα σχόλιά της να εποικοινωνήσουν  με οργανισμούς που υποστηρίζουν τους τρανς ανθρώπους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Νίκη, απόψε στο πάρτι»: Η παράσταση της Ρούλας Πατεράκη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος

Πολιτισμός / «Νίκη, απόψε στο πάρτι»: Η παράσταση της Ρούλας Πατεράκη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος

Η «Νίκη, απόψε στο πάρτι» επανέρχεται από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, έως 30 Οκτωβρίου, για 10 μόνο παραστάσεις.
THE LIFO TEAM
Έκλεισε μετά από 150 χρόνια το Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο: «Οι καλλιτέχνες μπορούν να πάνε να κρεμαστούν»

Πολιτισμός / Έκλεισε μετά από 150 χρόνια το Ινστιτούτο Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο: «Οι καλλιτέχνες μπορούν να πάνε να κρεμαστούν»

Το Ινστιτούτο από το οποίο πέρασαν διάσημοι δάσκαλοι και απόφοιτοι, κέντρο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού δεν μπορεί να επιβιώσει με τα ακριβά δίδακτρα, το κόστος ζωής στην περιοχή που έχει εκτοξευθεί και τα πτυχία τέχνης που δεν θεωρούνται δημοφιλή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μπερντ και Χίλα Μπέκερ: Μια έκθεση για τη γοητεία των ερειπωμένων βιομηχανικών κατασκευών

Πολιτισμός / Μπερντ και Χίλα Μπέκερ: Μια έκθεση για τη γοητεία των ερειπωμένων βιομηχανικών κατασκευών

Ο Μπερντ και η Χίλα Μπέκερ επί σαράντα χρόνια φωτογράφιζαν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική της Δυτικής Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, αλλάζοντας την πορεία της φωτογραφίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αυτά είναι τα υποψήφια για το βραβείο Stirling αρχιτεκτονικά έργα

Πολιτισμός / Αυτά είναι τα υποψήφια για το βραβείο Stirling αρχιτεκτονικά έργα

Ο εξαμελής κατάλογος των υποψηφίων για το βραβείο Stirling, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στο κτίριο που κρίνεται ότι έχει συμβάλει τα μέγιστα στη βρετανική αρχιτεκτονική, περιλαμβάνει δύο "φιλόδοξα" στεγαστικά σχέδια και τέσσερις χώρους μάθησης.
THE LIFO TEAM
Το Μεξικό χρησιμοποιεί τα social media και την κοινωνική πίεση για να ανακτήσει τις κλεμμένες αρχαιότητες της χώρας

Πολιτισμός / Το Μεξικό χρησιμοποιεί τα social media για να ανακτήσει τις κλεμμένες αρχαιότητες της χώρας

Το Μεξικό κάνει εκστρατεία χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προχωρά στον εξευτελισμό των οίκων δημοπρασιών. Έχει ανακτήσει χιλιάδες κειμήλια και έχει αναστατώσει τις διεθνείς αγορές αρχαιοτήτων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Broadway»: Δείτε το τρείλερ της νέας ταινίας του Χρήστου Μασσαλά

Lifo Picks / «Broadway»: Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Χρήστου Μασσαλά

«Το μπαρόκ του Αλμοδόβαρ συναντά το σασπένς του Χίτσκοκ» έγραψε το γαλλικό Télérama για το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Χρήστου Μασσαλά που, έπειτα από μακρά φεστιβαλική πορεία, έρχεται στην Ελλάδα στις 22/9.
THE LIFO TEAM
Prince

Πολιτισμός / Οι δικαστικές διαμάχες για την περιουσία του Prince έφτασαν σε αίσιο τέλος - Ποιοι είναι οι κληρονόμοι

Τον Ιανουάριο, οι κληρονόμοι συμφώνησαν σε μια αποτίμηση της περιουσίας ύψους 156 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων και την Comerica Bank, διαχειριστή της περιουσίας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ