Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Met Gala του 2024- Το θέμα, οι προσκεκλημένοι και το πανάκριβο εισιτήριο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Met Gala του 2024- Το θέμα, οι προσκεκλημένοι και το πανάκριβο εισιτήριο Facebook Twitter
Η Μπίλι Άιλις στο Met Gala 2021
0

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι ετοιμάζονται να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί για τη μεγαλύτερη βραδιά της μόδας - το Met Gala 2024.

Ηθοποιοί, μουσικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα ντυθούν για να εντυπωσιάσουν στη φιλανθρωπική εκδήλωση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Επισήμως, είναι η φιλανθρωπική εκδήλωση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, μια φαντασμαγορική βραδιά που διοργανώνεται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου για να συγκεντρωθούν χρήματα για την πτέρυγα μόδας του μουσείου, το μοναδικό επιμελητικό τμήμα του Met που πρέπει να συντηρείται μόνο του. 

Ο φετινός ενδυματολογικός κώδικας είναι εμπνευσμένος από το βιβλίο του J.G. Ballard «Ο κήπος του χρόνου» του 1962, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός κόμη και μιας κόμισσας που ζουν σε μια βίλα με θέα έναν εξαιρετικό κήπο, στον οποίο εισβάλλει πλήθος κόσμου.

Απηχώντας τις απεικονίσεις του βιβλίου, ο ενδυματολογικός κώδικας αφορά τη «φευγαλέα ομορφιά», σύμφωνα με τη Vogue. Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης τα «μελαγχολικά μικρά λουλούδια» ως αναφορά.

Άλλες αναφορές περιλαμβάνουν τη συλλογή του Dries Van Noten για την Άνοιξη του 2014 που περιείχε κεντήματα τουλίπας και παπαγάλων, καθώς και τα διακοσμημένα με λουλούδια κομμάτια του Karl Lagerfeld από τη συλλογή Couture του οίκου Chanel για την Άνοιξη του 2015.
Το ετήσιο γκαλά συγκεντρώνει χρήματα για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του μουσείου.

Πότε ξεκινά το Met Gala 2024

Οι απανταχού κριτικοί και λάτρεις της μόδας έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς, καλλιτέχνες και influencers να περπατούν σε ένα μακρύ κόκκινο χαλί.

Οι καλεσμένοι αρχίζουν να καταφθάνουν στο Met και ανεβαίνουν τη μεγάλη σκάλα του εμβληματικού ορόσημου της Νέας Υόρκης υπό το κλικ χιλιάδων φωτογραφικών μηχανών από τη 1 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. 

Η περσινή εκδήλωση συγκέντρωσε σχεδόν 22 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Art & Artists Gala του Met συγκέντρωσε 4,4 εκατομμύρια δολάρια.

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε το Met Gala;

Το περιοδικό μόδας Vogue, το οποίο διοργανώνει την εκδήλωση, θα μεταδώσει αποκλειστικά σε ζωντανή μετάδοση το κόκκινο χαλί στον ιστότοπό του και σε όλες τις ψηφιακές του πλατφόρμες. Οι μεταδόσεις θα είναι επίσης διαθέσιμες για τους Αμερικανούς θεατές στην πλατφόρμα ροής Peacock του NBC και στο E!

Οι θεατές εκτός ΗΠΑ μπορούν να συντονίζονται μέσω του TikTok, του YouTube, του Instagram και του X.

Η Anna Wintour, η διευθύντρια σύνταξης της Condé Nast και αρχισυντάκτρια του κορυφαίου περιοδικού μόδας Vogue, είναι ο κύριος εγκέφαλος του γκαλά από το 1999, αφού υπέγραψε για πρώτη φορά το 1995, και έχει μετατρέψει την εκδήλωση από ένα συνηθισμένο φιλανθρωπικό γκαλά σε μια μεγαλοπρεπή βιτρίνα της άποψης της Vogue για τον κόσμο. 

Πώς μπορείτε να βρείτε εισιτήριο 

Η σύντομη απάντηση είναι «δεν μπορείτε να βρείτε». Η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας προορίζεται για περίπου 400 έως 450 προσκεκλημένους.

Πλούσιες διασημότητες και κορυφαία brands  καταλαμβάνουν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια και τραπέζια για τη φιλανθρωπική εκδήλωση. Ένα μεμονωμένο εισιτήριο κοστίζει περίπου 75.000 δολάρια. Ένα τραπέζι 10 θέσεων ξεκινά από 350.000 δολάρια.

Το 1995, την πρώτη χρονιά που η κ. Wintour επέβλεπε την εκδήλωση, ένα εισιτήριο κόστιζε μόλις 1.000 δολάρια.

Ποιοι είναι οι οικοδεσπότες; 

Η κυρία  Wintour έχει προσλάβει τέσσερα μεγάλα ονόματα για να είναι συμπρόεδροι στη φετινή εκδήλωση.

Πρόκειται για τους μουσικούς αστέρες Bad Bunny και Jennifer Lopez, την Αμερικανίδα ηθοποιό Zendaya και τον Αυστραλό ηθοποιό Chris Hemsworth, που κάνει το ντεμπούτο του στο γκαλά.

Οι συμπρόεδροι βοηθούν στην προώθηση της εκδήλωσης, σχεδιάζουν το θέμα και το δείπνο της και φτάνουν στην αρχή του τμήματος του κόκκινου χαλιού.

Επίτιμοι πρόεδροι είναι ο Shou Zi Chew, διευθύνων σύμβουλος του TikTok, και ο Jonathan Anderson, δημιουργικός διευθυντής του οίκου μόδας Loewe.

Το TikTok -που αυτή τη στιγμή απειλείται με εθνική απαγόρευση- και ο οίκος Loewe's είναι επίσης χορηγοί του γκαλά και της έκθεσης.

Ποιος είναι ο κατάλογος των καλεσμένων για φέτος;

Η λίστα των καλεσμένων είναι πάντα άκρως απόρρητη, αλλά αρκετές διασημότητες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους.

Η Rihanna έχει δηλώσει ότι θα είναι εκεί και αναμένεται να συνοδεύεται από τον ράπερ σύντροφό της A$AP Rocky. Αναμένεται, επίσης ο  Ben Affleck, καθώς και ο Tom Holland, σύζυγος  της Zendaya.

Άλλοι που ίσως δώσουν το παρών είναι οι Ayo Edebiri, Dua Lipa, Emma Stone, Lily Gladstone, Lady Gaga, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Kate Moss, Blake Lively, Lil Nas X και Lea Michele.

Το ζευγάρι των «ισχυρών] - Taylor Swift και Travis Kelce - δεν αναμένεται να παρευρεθεί. Ούτε και ο Jared Leto, ο οποίος συχνά ξεχωρίζει ανάμεσα στους άνδρες παρευρισκόμενους.

Οι εικασίες είναι επίσης έντονες σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης του Sean «Diddy» Combs, ο οποίος αντιμετωπίζει πολλαπλές αγωγές για σεξουαλική παρενόχληση, και του Kendrick Lamar, ο οποίος βρίσκεται σε έναν έντονο πόλεμο λέξεων με τον αντίπαλο ράπερ Drake.

Με πληροφορίες από BBC


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ